Hvad henter musik?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Peer-to-Peer-netværk

Mange musiknedlæsningsprogrammer bruger et peer-to-peer-netværk til at give brugerne mulighed for at dele musikfiler via internettet. Et peer-to-peer-netværk gør det muligt for flere brugere at oprette forbindelse til et enkelt punkt, mens de deler ressourcer, såsom forbindelse, hastighed og båndbredde på netværket. Derfor henter nogle musikafgange længere end andre.

Applikationssoftware

For at downloade musik ved hjælp af et peer-to-peer-netværk har du brug for et softwareprogram som Limewire, MinMX eller Ares for at kunne for at kunne oprette forbindelse til netværket, søge efter sange og dele dine sange med andre. Selv om folk normalt downloader musik ved hjælp af et af disse programmer, kan du også dele filer via e-mail-meddelelser og chatbeskeder. Dette virker rigtig godt, hvis en person på din instant messenger-liste vil have visse sange, som begge to nyder af.

Typer

Mange musikdownloadsapplikationer giver dig mulighed for at finde, downloade og dele flere filformater, f.eks. Video og fotos . Dette virker rigtig godt, hvis du downloader et helt album fra en kunstner og har brug for coverkunst til albummet.

Funktion af et peer-to-peer-netværk

Når du har fundet en fil, der skal downloades indefra filen deling af applikationen skal filen formateres i pakker, som kan overføres via netværket til din lokale harddisk til brug. Pakken indeholder kilde-IP-adressen, destinations-IP-adressen, oplysninger om filtypen og selve filen.

Betydning

Ved at downloade musik kan brugeren oprette specielle mix-cd'er til helligdage, til gaveudgivelse og til personlig nydelse. Hvis der er visse sange, du nyder af en kunstner, men de blev alle udgivet på forskellige album, kan du download de enkelte sange og lav en cd ved hjælp af de enkelte filer.

Rarities

Alle har deres yndlingssange fra flere musikgenrer samt yndlingssange fra bestemte kunstnere. Ved hjælp af downloadprogrammer kan du finde en sang fra enhver kunstner du vil --- lige fra de største hits til de mindre kendte albumspor og andre sjældne specielle optagelser af en bestemt kunstner. Det kan tage et stykke tid for dig at finde den sang, du leder efter, eller den version af sangen du leder efter, men hvis det nogensinde er blevet optaget, er chancerne det på et peer-to-peer-netværk.

Advarsel

Der har været løbende debat og retssag i løbet af de sidste ti år mellem Recording Industry Association of America, individuelle brugere, optagelseskunstnere og pladeselskaber om lovligheden af ​​at downloade musik. Som downloading teknologi har udviklet sig, er der bekymringer for downloads, der forårsager en nedgang i cd-salg. Der er mange musik download software programmer, der er gratis at bruge, mens andre er tilgængelige, der opkræver brugeren pr. sang basis. I informationsalderen er downloading af musik blevet et yndet tidsfordriv for folk i alle aldre. Over det sidste årti har downloading af musik gennemgået mange ændringer i form af software og omkostninger. Downloadning af musik indebærer at bruge et fildelingsprogram, der er tilsluttet via et peer-to-peer-netværk, søger efter den ønskede sang og får den fra en eller flere brugere, der er forbundet til peer-to-peer-netværket. Når en bruger downloader en fil, er filen tilgængelig for andre brugere at downloade.