Hvordan virker pc-routere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er en PC Router

En pc-router gør præcis, hvad det lyder som det ruter information. Det er en vigtig netværksenhed, der styrer informationsstrømmen mellem mindst to netværk, din internetforbindelse til hjemmet og resten af ​​internettet. Den bruges sammen med en bredbåndsinternet (dvs. DSL) internetforbindelse og er grundlæggende din gateway til internettet.

TCP / IP

For at gøre noget på internettet skal du kunne sende og modtage datapakker. Oplysninger sendes til og fra netværket fra en pc-router ved hjælp af TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol). Det betyder, at information er opdelt i datapakker, og det er routerens job at styre disse pakker, hvor de skal hen.

Afsendelsesdata Hver pakke har en destinations-IP-adresse på den og det undersøges, når det passerer gennem netværket, indtil det når destinationen. Rutere bestemmer også den korteste eller hurtigste vej til den pågældende destination. Den vej kan ændres når som helst. Tænk på det med hensyn til flyvninger. punkt A til punkt B med den mindste mængde af layovers. Sommetider kan vejret være dårligt imellem, og du skal overlappe på et sted, men i en anden sæson kan du flyve direkte mellem punkt A og punkt B. En router bestemmer alt dette og får informationen til destinationen så hurtigt som muligt. Din information må muligvis gå gennem flere routere på internettet for at nå sin destination. Hver gang det går gennem en router kaldes det et hop.

Modtagerdata

Når denne datapakke er modtaget, sender afsenderen s IP-adressen er verificeret af pc-routeren. Hvis det tjekker, modtager du den pakke. Det kan også afvise det, hvilket er, hvordan en router beskytter uautoriseret information fra at få adgang til din internetforbindelse.

Virtuelle private netværk

Du kan også bruge en pc-router til at forbinde flere pc'er på ét sted. Så hvis du har mere end en computer derhjemme, kan de alle sammen sluttes til din bredbåndsforbindelse via en router. Dette kaldes et VPN (virtuelt privat netværk). Du kan dog stadig indstille privatlivsniveauer på disse pc'er ved at justere hvad der kan og ikke kan fås eller ændres på hver pc. Du kan f.eks. Tillade andre på din VPN at se dine billeder, men han kan muligvis ikke ændre eller slette dem. Eller du kan gøre det privat, så han kan slet ikke se dem.