Sådan aktiveres dynamisk IP-adressering (DHCP) i Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

På Vista-skrivebordet skal du klikke på Start, Kontrolpanel og derefter vælge Netværks- og delingscenter og derefter klikke på Administrer netværksforbindelser. Højreklik derefter på den netværksforbindelse, der er angivet, som du bruger til at oprette forbindelse til det lokale netværk og internettet, og klik derefter på Egenskaber i rullemenuen.

2.

Klik på Fortsæt, når Windows beder om tilladelse til at fortsætte.

3 .

Rul ned listen over protokoller og klientprogrammer og fremhæv Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) og klik på Egenskaber.

4.

Vælg 'Hent en IP-adresse automatisk' radioknap og 'Hent DNS-serveradresse automatisk'

Klik nu på OK, og gå tilbage til skrivebordet.

6.

Test for at se om Du kan nu oprette forbindelse til det lokale netværk og internet ved at åbne en webbrowser og oprette forbindelse til et websted som http://www.ehow.com. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til webstedet, skal du genstarte og prøve igen. Se 'Tips u0026 quot;

Tips og advarsler

  • Hvis du efter ovenstående procedure stadig ikke har adgang til internettet eller lokalnetværket ( LAN), klik på Start, og klik derefter på CMD i søgefeltet, og højreklik derefter på kommandolinjeikonet, der vises i venstre rude, og klik på Kør som administrator. Når kommandolinjevinduet vises, skriv 'ipconfig / all' og tryk på Enter. Find den netværksforbindelse, du bruger, for at forbinde lokalt og til internettet, og kontroller de viste IP-adresser. Hvis den tildelte IP-adresse starter med 169.254. eller 0,0. så er det netværk, som du tilslutter, heller ikke DHCP-service til rådighed, eller DHCP-tjeneste virker ikke, eller DHCP er ikke tilgængelig på den port eller trådløse AP, som du har tilsluttet. Andre mulige årsager til, at din pc muligvis ikke opretter forbindelse, omfatter MAC-adressefiltrering (almindelig med trådløse forbindelser). Hvis IP-adressen starter med noget andet end 169.254. eller 0,0. Bemærk derefter den angivne Gateway-adresse og derefter på kommandolinjestypen 'ping gateway\_address' og tryk på Enter-tasten (erstatter 'gateway\_address' med den faktiske IP-adresse for Gateway som angivet i ipconfig / all output). Hvis du modtager et svar, betyder det, at du kan oprette forbindelse til lokale enheder på dit netværk. Men hvis du ikke modtager et svar, kan der være et problem med din netværksadapter hardware eller drivere, der kræver fejlfinding ud over denne tutorials anvendelsesområde.
  • Når du flytter en eksisterende Vista-pc fra et sted til et andet eller konfigurerer Vista for første gang efter installation, er det nogle gange nødvendigt at ændre Vista TCP / IP-netværkskonfigurationen fra en statisk IP-adresse til en dynamisk eller DHCP-IP-adresse for at være kompatibel med den nye netværksplacering. Dynamisk IP-adressering er mest almindelig med mobile enheder som bærbare computere og tablet-pc'er, fordi de er designet til mobilitet. Stationære pc'er kan også kræve dynamisk IP-adresse konfiguration, hvis netværkets IP-adresser styres centralt ved hjælp af DHCP. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til et nyt netværk, når du har flyttet din bærbare pc eller stationære pc, kan du skifte fra en statisk til dynamisk IP-adresse konfiguration forbindelse problem.