Sådan bruger du Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at din computer har et Ethernet-klar netværkskort eller slot. På ydersiden af ​​en computer eller laptop ser Ethernet-forbindelsesporten lidt ud som en stor telefonstik. Hvis der ikke er noget netværkskort til stede, skal du købe og installere en. En anstændig en kan købes for under $25 (se Ressourcer). Installer netværkskortet ved at slukke for computeren, fjerne kabinettet og skubbe netværkskortet på plads i en ledig PCI-stik. Laptopbrugere skal bruge en USB-til-Ethernet-adapter, da det er svært at installere et internt netværkskort på en bærbar computer.

2.

Tilslut Ethernet-kablet til Ethernet-forbindelsesporten på netværkskortet. Det anbefales at Ethernet-kablet er et CAT5-kabel, da dette er den mest almindelige form for Ethernet-kabel til rådighed (se Ressourcer).

3.

Slut den anden ende af Ethernet-kabel i dit DSL- eller kabelmodem. Hvis du har adgang til et lokalnetværk, skal du slutte den anden ende til den tilgængelige Ethernet-port på routeren eller netværksstikket.

4.

Klik på 'Kontrolpanel' og ' Netværksindstillinger 'på en Windows-baseret pc. Mac-brugere skal gå ind i 'Systemindstillinger' under Apple-logoet i menulinjen (bemærk at en Mac automatisk registrerer den nye netværksforbindelse). Konfigurer Ethernet-forbindelsen, så den forbinder til netværket eller internetforbindelsen. Indstillingerne varierer meget, så kontakt din internetudbyder eller netværksadministrator for alle brugernavne, adgangskoder eller bestemte IP-adresser. Indtast disse oplysninger i de relaterede indtastningsfelter i afsnittet Netværksindstillinger i kontrolpanelet.

Tips og advarsler

  • Køb længere Ethernet-kabler for at kunne tilsluttes til routere, printere eller modemer, der ligger længere væk fra dit skrivebordsområde. Det er også muligt at tilslutte en Ethernet-forbindelse direkte til en anden computer eller en enhed som en printer. Hvis du går ind i 'Deling' på enten en Mac eller en pc, vil du tillade Du skal oprette en forbindelse mellem to computere for at dele filer via Ethernet-forbindelser. Begge computere skal give tilladelse til den anden adgang til forbindelsen. Opsætning varierer afhængigt af dine sikkerhedsindstillinger og nuværende operativsystem. er velegnet til avancerede brugere.
  • Tag altid stikket ud og sluk for computeren, inden du installerer komponenter som netværkskort. Aflad statisk elektricitet, før du arbejder på computerens indre dele ved at berøre dine hænder på en ikke-forbundet metaloverflade .
  • En Ethernet-forbindelse kan bruges til at oprette forbindelse til DSL- eller kabelinternetforbindelser med høj hastighed. Ethernet-forbindelser kan også bruges til at oprette forbindelse til Local Area Networks (LAN) for at få adgang til og dele enheder som printere. Du skal bruge et Ethernet-kompatibelt netværkskort for at få adgang til og bruge Ethernet-forbindelser.