Sådan bruges Telnet ved hjælp af DOS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent MS-DOS-prompten på Windows95 / 98/2000 / NT / XP / computer, og klik på 'Start', der er placeret nederst til venstre på skærmen for at bringe op i menuen Start.
Klik på 'Kør' i menuen Start, og typen 'cmd' og tryk på 'Enter'. (Hvis du bruger Windows 95/98 type 'kommando' og tryk 'Enter'). Det nye vindue med den sorte baggrund, der er refereret til som MS-DOS-skal vises. Hvis du stadig bruger en DOS-computer, kan du springe over dette trin og gå direkte til Trin 2.

2.

Skriv MS-DOS-skalen (eller DOS-kommandoprompten) telnet u0026 machine name u0026 gt; ' og tryk på 'Enter'. Dit maskinnavn kan enten være et fjernnetværksnavn eller en IP-adresse; eksempler: telnet orange.chem.edu, telnet 155.87.87.43

3.

Indtast dit brugernavn på fjernmaskinen, og tryk på 'Enter', og skriv derefter din adgangskode på fjernmaskine og tryk på 'Enter' igen. Dette vil etablere din Telnet-forbindelse, og kommandoprompten på fjernmaskinen vises.

4.

Skriv 'logout' eller 'stop' og tryk 'Enter' for at afslutte din telnet session på fjernmaskinen For at lukke MS-DOS-skalen skal du skrive 'Afslut' og derefter trykke på 'Enter'.

Tips og advarsler

  • Telnet krypterer ikke data, der sendes over, og enhver information, herunder brugernavneadgangskoder, kan nemt aflytes.
  • Telnet (Telekommunikationsnetværk) anvender TCP / IP-protokollen (port 23) for at etablere forbindelse til et fjernsystem, f.eks. En fjern Unix / Linux-maskine. Telnet åbner en terminal (shell) og giver den mulighed for at udføre forskellige opgaver på en fjerncomputer fra den lokale. DOS (Disk Operating System) er et single-task og single-user operativsystem. For at udføre kommandoer skal brugeren skrive dem i DOS-kommandoprompten. DOS er blevet forældet i slutningen af ​​1990'erne efter udgivelsen af ​​Windows95 som et selvstændigt operativsystem. Men Windows 95/98/2000 / XP-operativsystemer giver dig mulighed for at efterligne DOS via en MS-DOS-kommandoprompt ved hjælp af den eksekverbare fil cmd.exe.