Sådan får du adgang til en computer via en trådløs forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb og konfigurer et trådløst adgangspunkt eller en router. Hvis du vil bruge routeren med en internetforbindelse, kan du tilslutte et kabel- eller DSL-modem til at dele en internetforbindelse samt at forbinde to eller flere trådløse tilsluttede computere. Opsætning kræver blot, at router tændes og muligheder Indtastes via en IP-adresse, der er markeret i instruktionerne.

2.

Køb og installer et trådløst netværkskort på den computer, du vil bruge til at få adgang til en anden computer trådløst. 'at forbinde til, behøver ikke at være trådløs, hvis den er på netværket, men den kan tilsluttes trådløst. Til en bærbar computer kan du bare tilslutte et trådløst kort. På et skrivebord kan du få et USB-trådløst kort eller en, der passer til en PCI-stik.

3.

Gå til panelet Netværksforbindelser og søg efter trådløse netværk. Vælg det netværk, du oprettede, og klik på 'Connect'. Du kan få en besked, der siger noget om, at netværket er usikkert; vælge at forbinde alligevel.

4.

Sæt den computer, du forsøger at få adgang til, samt den, du bruger, i samme arbejdsgruppe. Klik på ikonet 'System' under kontrolpanelet. På fanen 'Computer Name' skal du klikke på 'Change' og vælge et arbejdsgruppenavn. Gør det samme på begge (eller alle) af de computere, du ønsker at få adgang til.

5.

Gør mindst et drev tilgængeligt på den computer, du bruger, og den du ønsker at få adgang. Højreklik på en harddisk i vinduet Windows Stifinder, klik på 'Egenskaber' og derefter på fanen 'Deling'. Vælg feltet 'Del denne mappe på netværket' og giv det et navn. Klik på 'OK'. Efter at have gjort dette på begge computere, vil du kunne få adgang til hver computer via en trådløs forbindelse.

Tilslutning til en anden computer trådløst kan gøre arbejdet lettere, især hvis du har to eller flere computere i dit hus, og du vil ikke have kabler overalt. Dette er en ret simpel opgave, der kan udføres på flere måder, selvom man gør et særligt godt eksempel.