Sådan fjerner du GPO-implementeret software

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på en computer med Active Directory installeret. Dette vil være på en server. Klik på 'Start u0026 gt; Programmer> Administrationsværktøjer u0026 gt; Active Directory-brugere og -computere.'

2.

Højreklik på dit domænenavn i listen til venstre og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Gruppepolitik' for at se aktuelle GPO'er.

3.

Vælg det ønskede GPO fra listen, der blev brugt til at installere softwarepakken. Klik på 'Rediger'.

4.

Klik på plustegnet ved siden af ​​'Software Settings', der indeholder din softwareinstallation GPO for at udvide den. Vælg softwareinstallationsbeholderen fra listen, der indeholder din softwarepakke.

5.

Højreklik på softwarepakken til højre på skærmen og vælg 'Alle opgaver - Fjern . '

6.

Vælg hvordan du fjerner softwarepakken.

Den første mulighed er' Afinstaller softwaren straks fra brugere og computere '. Dette fjerner helt softwaren fra alle computere.

Den anden mulighed er 'Tillad brugere at fortsætte med at bruge softwaren, men forhindre nye installationer.' Dette giver brugerne mulighed for at bruge softwaren, hvis de vil. Kun nye installationer vil blive forhindret.

7.

Tryk på 'OK' og luk Active Directory Users and Computers. Tillad tilstrækkelig tid til, at ændringerne får virkning på tværs af domænet. Afhængigt af opdateringsfrekvensen kan dette tage op til en dag.

Tips og advarsler

  • Hvis GPO træder i kraft ved et login eller genstart, spørg Brugere til at logge af eller genstarte deres computere næste gang de bruger dem.
  • Fortæl brugere om ændringen, før de implementeres. Sørg for at de har gemt alle nødvendige filer eller konverteret dem, før softwaren er afinstalleret.
  • GPO eller Group Policy Object, er software implementeret til en bestemt gruppe brugere eller computere på et netværk. I stedet for at installere og vedligeholde softwaren separat for hver computer eller bruger, skal du kun installere det en gang og indstille installationsprogrammet som et gruppepolitisk objekt, der automatisk installeres ved login eller genstart. Du kan fjerne GPO-implementeret software så hurtigt som du installerede den. Du har flere muligheder for at fjerne både objektet og softwaren, så de passer til dine behov.