Sådan forlænger du dit trådløse netværk for mere rækkevidde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

At vælge en central placering for dit adgangspunkt (eller den trådløse router) er afgørende for at få mest muligt udbytte. Wi-Fi er en relativt lav strømstandard og kan ikke passere gennem metal, herunder metal screening.
Det ideelle sted ville være højere end den højde de fleste brugere ville bruge deres Wi-Fi-enheder, helst med en klar 360 graders sti fri for obstruktion. Den værste situation ville være, hvor enheden er skjult bag et metal arkivskab eller placeret på gulvet bag et metalbord.
Hvis der er behov for at holde den trådløse enhed ude af syne, måske til dekorative formål, skal du installere din adgangspunkt skjult over et ophængt loft eller i et skab kan være et godt valg.

2.

Du skal teste hvor signalet er acceptabelt, og hvor signalkvaliteten og netværksydelsen er ikke op til forventningerne. Måske er den nemmeste måde at teste dit netværk på at gå til flere steder på dit kontor (eller hjemme) og kontrollere, hvad signalkvaliteten på dit netværkskort i din notesbog rapporterer. Husk, at signalkvalitetsudlæsningen ikke er øjeblikkelig, og at du bliver nødt til at vente et øjeblik eller to, før du kan konstatere, hvad signalkvaliteten for den pågældende placering er.
Netstumbler er et glimrende værktøj til dette job og er tilgængelig som gratis download.
Denne signalkortlægning vil blive påkrævet hver gang din trådløse enhed flyttes til en ny placering, så du kan vurdere effektiviteten af ​​flytningen .

3.

Flere producenter, herunder Linksys og TrendNet, sælger high-gain antenner, nogle gange fejlagtigt kaldet signalboosters. Afhængigt af specifikationerne for den trådløse enhed, du bruger, kan disse eftermarkedetantenner fordoble eller endda quadruple rækkevidden af ​​dit trådløse netværk.
Ved at bruge en antenne med høj forstærkning vil du øge dit interval i vandret plan ved at reducere rækkevidden på det lodret plan. Hvis dine trådløse netværkstjenester har to eller flere etager, kan du ved hjælp af en antenne med høj forstærkning tillade alle på første sal at forbinde med høj signalkvalitet, mens du eliminerer nogen på anden eller tredje etage fra at kunne oprette forbindelse.

p> 4.

Forstærkere kan give en anden mulighed for at øge rækkevidden. Ikke alle forstærkere er skabt ens. Wi-Fi forstærkere sælges af nominel udgangseffekt. Størrelser spænder normalt fra 500 mw (500 milliwatt eller halv watt) til en fuld watt.

Tips og advarsler

  • Interferens kan være et problem, der behøver at blive nøje undersøgt. Wi-Fi deler en frekvens med mange andre trådløse enheder, herunder trådløse telefoner. En trådløs telefon har det spektrum, det bruger mærket på et klistermærke (normalt nederst), eller producenten kan give dig disse oplysninger. Hvis telefonen bruger 2,4 GHz-båndet, er det normalt bedst at erstatte det (en 900 MHz-telefon giver det bedste udvalg uden at forstyrre Wi-Fi-netværk). Hold også Wi-Fi-enheder væk fra mikrobølgeovne.
  • Trådløse netværk, hovedsageligt Wi-Fi-baserede, er nu almindelige i de fleste teknologisk kloge hjem og virksomheder. At øge det anvendelige interval for dit adgangspunkt kan være noget af en kunstform, men det bør anses for afgørende for at maksimere ydeevnen for dit trådløse netværk.