Sådan konfigureres en router til en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til IP'en, der er tildelt din router. Vejledningen, der følger med din router, angiver denne IP-adresse sammen med dit brugernavn og adgangskode. Indtast adressen i en browser, og den vil føre dig til login-skærmen.

2.

Indstil SSID'en eller navnet på netværket. Dette vil skelne dit netværk fra andre i området og hjælpe med at beskytte dit netværk mod at blive hacket. Brug ikke personlige oplysninger, der nemt kan identificere dig.

3.

Vælg forbindelsestype: DHCP til et kabelmodem eller PPPoE til DSL. Din internetudbyder kan fortælle dig hvilket valg du har brug for, og hvis et brugernavn og adgangskode er påkrævet. Generelt vil DHCP sandsynligvis virke.

4.

Vælg DHCP-indstillingerne den interne IP-adresse for hver af computere på dit netværk. Det starter med IP-adressen og tilføjes trinvis til hver ny computer.

5.

Gå til fanen Administration eller menu og vælg en ny password. Vælg en adgangskode, som du vil huske; hvis du glemmer dit kodeord, kan du nulstille routeren til standardadgangskoden og indstillingen ved at trykke på routerens nulstillingsknap.

6.

< p> Gå til den trådløse sektion, og tænd WEP-adgangskodebeskyttelsen. Generer et kodeord, der er krypteret for at holde udenforstående adgang til dit netværk. Du kan også vælge MAC-filtrering for at begrænse computere fra trådløs forbindelse, medmindre de er angivet af deres MAC-adresse.

Computer routere giver dig mulighed for at dele din internetforbindelse og filer mellem computere. Mens du bruger en router, er en enkel løsning, tror mange, at opsætning er en kompleks proces. Heldigvis er det en simpel proces at oprette en router til din computer.