Sådan konverteres HTML-dokumenter til PDF

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download Able2Extract Professional 5.0 (se Ressourcer). Dette program er knyttet til direkte fra Microsoft som en betroet konverter til HTML-dokumenter. Konverteren vil fungere godt, selv for komplekse HTML-filer. Softwaren er tilgængelig til en gratis prøveversion download; til langvarig brug skal du købe en licens til softwaren.

2.

Installer Able2Extract Professional 5.0 ved at dobbeltklikke på den downloadede 'InstallAble2ExtractPro.exe' fil. Klik på vejledningen på skærmen for at fuldføre installationsproceduren.

3.

Åbn det installerede Able2Extract-program og vælg den HTML-fil, du vil konvertere. Klik for at konvertere filen til et Microsoft Word-dokument. Dit endelige resultat er stadig en PDF, men først skal du få en tekstversion af din HTML-fil, der er gemt på din computer.

4.

p> Åbn den nyligt konverterede fil i Microsoft Word med en PDF-konverter-add-on installeret.

5.

Klik på knappen 'Office' øverst i venstre hjørne i MS Word-vinduet (i Word 2007-versionen).

6.

Mus over alternativet 'Gem som'. Dette vil dukke op yderligere muligheder, herunder 'PDF eller XPS.' Klik på denne indstilling. Som standard vil dialogboksen, der dukker op, blive indstillet til PDF; skriv det ønskede filnavn til din PDF-fil.

7.

Klik på 'Gem' for at bekræfte den endelige konvertering af dokumentet til PDF-format. Din tidligere HTML-fil er nu i PDF-format.

HTML-koden er relativt enkel og giver mulighed for nem tekstindsættelse med minimale båndbreddekrav, hvilket gør det brugbart for selv de mest basale websteder med meget lave overførselshastigheder. HTML er også i stand til at kode for billeder med høj opløsning og andre komplekse operationer. På trods af sin alsidighed er HTML dog primært web-baseret, og det er svært at overføre HTML-dokumenter som offline-filer. PDF-filer foretrækkes til offline brug, fordi de kan gemmes direkte til pc-desktops og mailes blandt venner. Det er nemt at konvertere HTML-dokumenter til PDF ved hjælp af meget grundlæggende Windows-programmer.