Sådan sikres trådløst internetnetværk derhjemme

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Det mest grundlæggende skridt til sikring af trådløst internetnetværk er at konfigurere den trådløse router i henhold til producentens instruktionsvejledning eller konfigurationsvejledning til enhedssoftwaren. Find IP-adressen (Internet Protocol) trådløse router. I Windows XP-operativsystem navigerer du til Start u0026 gt; u0026 gt; Kør u0026 gt; u0026 gt; Skriv u0026 quot; cmd u0026 quot; i boksen (uden citater) og tryk Enter-tasten. Indtast nu kommandoen 'ipconfig / all' i vinduet og tryk Enter-tasten. Dette viser nogle oplysninger om computernetværket som IP-adresse, standard gateway-adresse og MAC-adresse (Media Access Protocol) til Wi-Fi-netværket (som vist på billedet). Bemærk at 'Fysisk adresse u0026 quot , er den samme som MAC-adresse. Åbn nu Google Chrome-browseren eller en anden internetbrowser og skriv 'Standard Gateway' -adressen i adresselinjen. Angiv derefter brugernavnet og adgangskoden til den trådløse router.

2.

Hvis du bruger en trådløst router TRENDNET TEW-432BRP, kan weben int Erface vil se ud som det, der vises på billedet. Den vil ligner andre fabrikants webgrænseflader. Klik på 'Access' i menuen til venstre og vælg den anden mulighed. 'Tillad kun computere med MAC-adresse, der er angivet nedenfor for at få adgang til netværket'. Som den navnet antyder, dette vil sikre og beskytte det trådløse netværk mod enhver form for angreb fra de computere, der ikke er angivet i routerens pålidelige liste over enheder. Under 'MAC-tabellen' Indtast et navn på enheden og MAC-adressen på enheden. MAC-adressen er den samme som 'fysisk adresse' hentet fra kommandoen ipconfig i foregående trin. Klik på u0026 quot; Tilføj u0026 quot;

Hvis en ven eller en familie er villig til at bruge dit trådløse netværk, kan ovennævnte trin gentages for at tilføje deres computere til listen over betroede enheder. På denne måde vil de kunne bruge dit trådløse internet, så længe de er på listen over tillidsprodukter under MAC-adressefilter. En anden nemmere metode (men mindre anbefalet) er at kodeordet beskytte det trådløse netværk. Dette er en hurtig og nem metode til at sikre trådløst netværk, så adgangskoden kan gives til betroede personer, der ønsker at bruge det trådløse internetnetværk.

4.

De tre typer af Autentifikationstyper med adgangskodebeskyttelsesmetode er ved hjælp af WEP-, WPA- eller WPA-PSK-typen. Den mest anbefalede er WEP-godkendelsestype. Naviger til u0026 quot; Trådløs u0026 quot; valgmulighed på menuen og klik på u0026 quot; Sikkerhed u0026 quot; mulighed under det. I 'Tast 1' boks, skriv en adgangskode til netværket og klik på u0026 quot; Anvend u0026 quot; knap. Så hvis nogen ønsker at bruge netværket, skal personen kende denne adgangskode. Denne metode er ikke så stærkt anbefalet som den tidligere, fordi folk har en tendens til at glemme deres adgangskoder. Også adgangskodebeskyttede netværk kan let hackes af professionelle hackere.

5.

For at sprede ordet og gøre en lille samfundstjeneste er det en god ide at informere naboer med 'usikrede' trådløse netværk om fordelene ved at sikre deres netværk og ved at hjælpe dem med at sikre deres trådløse internet. Dobbeltklik på det trådløse ikon i proceslinjen i Windows og klik på u0026 quot; Vis trådløse netværk u0026 quot; knappen for at se listen over nærliggende trådløse netværk med usikrede eller sikrede statuser. Bemærk, at MAC-adressefiltreringsmetoden ikke viser dit trådløse netværk som u0026 sikret u0026 quot; i denne liste.

Tips og advarsler

  • Sikring af trådløst internetnetværk kan også vise en betydelig forskel i internethastigheden. Dette skyldes, at andre internetbrugere i nabolaget ikke selv kan få adgang til dit netværk, så netværket ikke deles med andre. Dette vil øge internethastigheden.
  • Med de voksende bekymringer vedrørende edb-netværkssikkerhed implementerer mange lande over hele verden strenge regler for trådløs internetadgang i bolig- og kommercielle netværk for at beskytte mod terror- og hackingsaktiviteter. Usikrede trådløse internetnetværk er nemme mål for Hackere, der hakker i ubeskyttede netværk, computernetværk og endda smarte telefoner eller PDA-enheder til at udføre ulovlige aktiviteter. Et par enkle trin til beskyttelse af hjemmet trådløst internet netværk kan gøre folk mindre sårbare over for netværksangreb.