Sådan stopper du ICMP Ping på Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, om du har installeret Service Pack 2 eller nyere. Højreklik på 'Denne computer' (placeret på dit skrivebord eller i startmenuen) og vælg 'Properties' i menuen. Under overskriften 'System' vil du se oplysninger om din version af Windows. Hvis du ser en linje med angivelse af 'Service Pack 2' eller 'Service Pack 3', kan du fortsætte til trin 2. Hvis ikke, skal du enten downloade og installere den nyeste service pack fra Microsofts websted eller springe til Trin Four for alternative løsninger.

2.

Åbn startmenuen og vælg 'Kontrolpanel', og åbn derefter 'Windows Firewall.' Hvis du ikke kan se Windows Firewall, skal du klikke på 'Sikkerhedscenter' og derefter 'Windows Firewall.' Hvis firewallen er slukket, skal du vælge 'On' -indstillingen. Du skal have administratorrettigheder på din pc for at ændre eventuelle firewallindstillinger.

3.

Når firewallen er tændt, skal du klikke på fanen 'Avanceret' i dialogboksen til firewallindstillinger. Klik på knappen 'Indstillinger' for 'ICMP'. Fjern markeringen i feltet 'Tillad indkommende ekkoanmodning' og klik på 'OK'. Dette forhindrer din pc i at besvare fjernping-anmodninger. Hvis feltet allerede er markeret, blokkerer du allerede ICMP-trafikken. Hvis du har Microsoft File og Print Sharing aktiveret på din pc, vil du ikke kunne uklare heck denne boks. Fortsæt til trin fire for alternative løsninger.

4.

Som et alternativ til at bruge Windows Firewall (hvis du har aktiveret fil- og udskriftsdeling eller hvis du ikke har det mest nuværende Service Pack installeret), kan du bruge tredjeparts internet sikkerhedssoftware til at blokere ping anmodninger. Mange antivirus software suiter indeholder også internet firewalls. Disse firewalls spærrer typisk alle uopfordrede indgående trafik som standard, herunder ping-anmodninger. Kontroller, hvordan du konfigurerer firewall'en for at deaktivere ICMP.

5.

Hvis du bruger en router til at oprette forbindelse til internettet, kan du muligvis for at indstille routeren til at blokere ICMP-trafik. Nogle routerproducenter, som f.eks. Belkin, gør det lige så nemt som at kontrollere en indstilling med titlen 'Block ICMP-anmodninger', mens andre kræver, at du udfører avanceret netværkskonfiguration. Kontakt din routerproducent for at få oplysninger om hvordan at bruge din router til at blokere ICMP.

Tips og advarsler

  • Hvis du er ubehagelig med at ændre computerens indstillinger, skal du kontakte teknisk support til din specifikke softwarepakke eller router.De kan ofte sende dig en detaljeret gennemgang, der er specifik for din opsætning.
  • Ændring af firewall og routerindstillinger kan påvirke din netværkstrafik, nogle gange fuldstændig blokere dig fra at få adgang til internettet. Vær forsigtig, når du ændrer indstillinger og skriv ned de oprindelige indstillinger, så du kan vende tilbage til dem senere, hvis det er nødvendigt.
  • Internet Control Message Protocol (ICMP) er en netværksprotokol, der bruges af computere til at sende statusmeddelelser til hinanden. ICMPs mest velkendte applikation er ping-hjælpeprogrammet, som bruges til at se om computere er aktive på et netværk. Ping sender en besked, der kaldes en ekko-anmodning til mål-pc'en, og hvis pc'en er i drift på netværket det svarer til ping.This værktøj er nyttigt for administratorer og teknisk support analytikere, men det kan også bruges af hackere til at finde udsatte pc'er på internettet.Hackere vil sende ping anmodninger til store blokke af internetadresser, indtil de får et svar, og vil derefter forsøge at hakke i den computer. Ved at indstille din Windows XP-pc til at ignorere ping-anmodninger, kan du gøre din computer usynlig for hackere.