Sådan tilsluttes flere hjemmedatamaskiner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut en router til dit modem og internetforbindelse. Der er to hovedtyper af routere: en standardrouter med flere Ethernet-udgangsporte og en trådløs router, der kun har en indgangsport og sender et trådløst signal med en antenne.

2.

Tilslut alle dine computere til routeren. Brug et enkelt Ethernet-kabel til hver af dine computere, og sæt dem i en separat udgangsport. Plug in routerens strømforsyning, når alle kabler er tilsluttet.

3.

Se om alle dine computere har et trådløst kort installeret, hvis du bruger en trådløs router. Oprette computere vil have denne standard. Hvis du har en ældre computer uden et trådløst kort, skal du installere et trådløst PCI-kort i en åben PCI-stik eller tilslut en USB trådløs antenne.

4.

Konfigurer din router ved at logge på internettet fra en computer, gå til producentens internetudbyderadresse og indtaste brugernavn og adgangskode. Alle de nødvendige oplysninger vil blive inkluderet i routeren's instruktionsmanual.

5.

Krypter dit trådløse netværk, hvis du ikke vil have andre 'piggybacking' dit signal og muligvis læsning dine filer. På samme konfigurationsside, du er logget på, opretter du et netværksnavn (også kendt som en SSID) og krypteringsnøgle (adgangskode) efter eget valg. Du kan vælge mellem Wi-Fi Protected Access (WPA) eller Wireless Encryption (WEP).

6.

Indstil dine computere til at modtage det trådløse signal. Gå til din skrivebordets kontrolpanel menu eller højreklik på proceslinjens trådløse ikon og vælg 'Se ledige trådløse netværk' Find din router s SSID i listen, der vises, vælg det og klik på 'Connect.' Du skal bruge din krypteringsnøgle / adgangskode. Gentag for alle de andre computere.

Tips og advarsler

  • Trådløse routere har et begrænset interval for computere til at hente sit trådløse signal. 150 fod er et standardinterval, som fungerer godt for de fleste husholdninger.
  • Hvis du har flere computere i dit hus, er det meget muligt at forbinde dem sammen for at dele en internetforbindelse og dele filer med hvert system. Dette gøres med en router, som i det væsentlige er en splitter til internet- og data streaming. Routeren forbinder til din hovedleverandør og sender signalet til alle computere, der er tilsluttet det. Du kan forbinde computere sammen med Ethernet-kabler for hvert system eller med et trådløst signal, afhængigt af hvilken type router du får.