Hvad er fjernadgangsteknologier?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fjernadgangsarbejdere

Fjernadgangsteknologi bruges som en metode til at forbinde fjerntliggende arbejdstagere med deres firmanetværk og tillader dem at fortsætte med daglige arbejdsopgaver. Forbindelser kan ske via internettet eller via separate softwareapplikationer. Kommunikations- eller dataforbindelser etableres mellem en anmodende enhed (computer, PDA, laptop) og en hovedserver eller modtager (datacenter, server, internetudbyder eller hjemmecomputer). Personer kan bruge denne teknologi til at forbinde eksternt til deres hjemmecomputer ved hjælp af et program som GoToMyPC.

Fjernadgangsservere

Fjernservere er teknologien, der bruges til at tillade brugere, der ikke er forbundet til lokalnetværket (LAN) adgang til LAN. Når forbindelsen til serveren er tilsluttet, har den eksterne bruger adgang til alle filer, delte drev og processer, de har fået tilladelse til at interagere med. u0026 # XA0; Brugere er autentificeret, før de er tilladt i LAN. Autentificering er en form for sikkerhed, der er konfigureret til at identificere brugeren og beskytte lokalnetværket og dets data.

Wi-Fi-fjernadgang

Wi-Fi refererer til trådløst netværksteknologi. Wi-Fi er en form for fjernadgangsteknologi, der bruger radiofrekvenser til at oprette forbindelse til trådløse lokalnetværk (WLAN). Wi-Fi-teknologi følger standarder og protokoller etableret af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører '(IEEE), der benævnes 802.11-standarden. Fjern trådløs adgang kræver brug af et adgangspunkt, som computeren eller enheden' finder 'og forbinder Ved at forbinde med adgangspunktet tillader fjernbrugere at forbinde deres virksomhedskontor, internettet eller deres hjemmecomputere.

Virtuelle private netværk

VPN'er, virtuelle private netværk, bruger offentlige netværk til at oprette forbindelse til private netværk. VPN'er tillader data, stemme og video at blive sendt sikkert og privat. En VPDN, et virtuelt privat opkaldsnetværk, er en af ​​de mere populære fjernadgangsteknologier. Denne type adgang kræver, at brugeren har den rette softwareapplikation på deres bærbare computer eller computer for at oprette forbindelse. En tjenesteudbyder vælges som netværksadgangsserveren (NAS), og brugeren kontakter dem via softwaren. Brugeren godkendes derefter for LAN-adgang.

Browserbaseret fjernadgang < / h2> Et mindre kostbart alternativ til en VPN er et Secure Socket Layer VPN eller SSL VPN. Client software fra en netværksadgangsserver er ikke nødvendig for at godkende og forbinde. I stedet går en bruger direkte til firmaets hjemmeside via en browser og logger ind på LAN. Fordi denne fjernadgang er billigere at implementere og understøtte, kan flere medarbejdere være fjernbrugere. Mobil computing vokser. Det betyder, at muligheden for at få fjernadgang til netværk vokser også. Fjernadgangsteknologier tillader adgang til et computernetværk eller -system, når en computer ikke er en del af netværket. Udførelse af dette kræver den rigtige kombination af udstyr, protokoller og applikationer. Disse fjernteknologier bruges til at gøre computing ske over lange afstande.