Hvad er forbindelsen til Remote Access Connection Manager?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Funktionen Remote Access Connection Manager etablerer en dialog med en fjernserver. Dette skaber en netværksforbindelse, der gør det muligt for Windows XP-baserede computere at få adgang til eksterne netværk gennem f.eks. Et virtuelt privat netværk eller VPN. Tilslutningsadministrator til fjernadgang opretter også forbindelser til internettet til Windows XP-baserede computere, der enten forbinder via højhastighedsadgang til internetforbindelser som kabel og DSL eller via modemadgang til modem.

Standardindstilling

På computere kører Windows XP Home Edition, er Remote Access Connection Manager aktiveret som standard. På computere, der kører Windows XP Professional, er Remote Access Connection Manager kun aktiveret som standard, hvis computeren ikke er medlem af et domæne. Hvis tjenesten Remote Access Connection Manager er blevet deaktiveret eller er blevet indstillet til manuel start, kan den nulstilles for automatisk at blive aktiveret ved hjælp af Service Administration Tool, der er adgang til via Kontrolpanel.

Windows Firewall

Fjernadgangen Connection Manager-tjenesten skal være aktiveret på Windows XP-baserede computere, der kører den indbyggede Windows-firewall og på Windows XP-baserede computere, der kører Internet Connection Sharing.

Routere og gateways

Tjenesten Remote Access Connection Manager er kræves ikke til Windows XP-baserede computere, der er tilsluttet af routere eller lignende hardware gateways. Når routere eller gateways er på plads, tager deres firmware arbejdet med at etablere den nødvendige dialog med den eksterne server.

Udviklet software

Microsofts værktøjer til fjernadgangstilslutning opdateres ofte for at forbedre brugervenlighed, robusthed for at opretholde kompatibilitet. For eksempel kan forbindelsen til Windows XP Remote Access-forbindelsesadministrator konfigureres til kompatibilitet med Windows Server 2003 Remote Access Server.

Sikkerhed

Microsoft Remote Access-værktøjer indeholder mange sikkerhedsfunktioner. Autentificerings- og autorisationsværktøjer kan oprette specifik legitimation krav, som et fjernt Windows XP-system skal opfylde før, får lov til at oprette forbindelse til et netværk. Når først en forbindelse er oprettet, kan data, der sendes mellem fjernsystemet og netværket, krypteres, og fjernsystemer kan kun få adgang til kun specifikke Netværker af netværk. På samme måde tillader fjernadgangssystemer i Microsoft fjernadgang helt at blive lukket fra netværksadgang. Forbindelsesadministratoren til fjernadgang, også undertiden kaldet fjernadgangsforbindelsesadministrator, er en Windows XP-tjeneste, der muliggør forbindelser til eksterne netværk og til internettet. Remote Access Connection Manager kan bruges til at tillade en medarbejder med en Windows XP-computer på et hjemmekontor at få adgang til netværksservere og datalager.