Hvordan fungerer mobilt trådløst bredbånd?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Adgang

Mobilt trådløst bredbånd er en form for bredbånd, der bruger radiobølger til at oprette et trådløst netværk. I modsætning til trådløst bredbånd, der kan oprette i hjemmet, har mobilt trådløst bredbånd tendens til at betyde den private og offentlige service, der findes uden for hjemmet. Adgang til mobile trådløse bredbåndstjenester fra internetcafeer, parker, lufthavne og hoteller kræver normalt, at en tjenesteudbyder har et tårn i nærheden.

Bredbåndsteknologi

Mobil trådløs bredbåndsteknologi giver brugerne adgang til internettet via radiobølger udsendt fra et tårn. Tjenesteudbydere bruger disse til at servicere området inden for tårnets grænse, nogle gange kun 100 meter. At bygge dem i alle kvarterer og lejlighedskomplekser ville give alle adgang til dem, men det ville være for dyrt. Denne grænse er derfor tårne ​​er mere almindeligt fundet i hot spots som lufthavne og parker. For at en bærbar computer eller computeren skal kunne få adgang til mobilt trådløst bredbånd, skal et trådløst netværkskort eller en USB-enhed være tilsluttet til den bærbare computer eller enhed. De fleste bærbare computere har intern trådløs funktion. Nogle netværk kræver et adgangsgebyr, mens andre kan være offentlige og gratis. Wi-Fi er en form for netværk, der bruger kortvarige radiobølger, der fås via basaltårne.

3G-teknologi

I Australien 3G-mobilt trådløst bredbånd bruger 3G-mobiltjenester til at levere internetadgang. Disse netværk installeres og har intervaller på op til 10 km og derover. Det bruger en licenseret del af elektromagnetspektret som regel til mobiltelefoner. kommunikation giver bredere dækning, men giver også fordele for brugere, der opererer fra at flytte tjenester, som tog og busser.

WiMAX er en anden type mobilt trådløst bredbånd, der har områder, der er i stand til at konkurrere med 3G-teknologi. I Australien er tjenesten kun tilgængelig i større byer. De problemer, der står overfor WiMAX, omfatter licensdeler af det elektromagnetiske spektrum og konkurrerer mod andre globale telekommunikationer.

I Kina drives 3G trådløst bredbånd af China Telecom, der åbnede sine første 3G-tjenester i Beijing i april 2009. Evnen til at overføre data som videoer, film og musik med høje hastigheder tiltrak mere end 10.000 kunder før tjenesten selv lanceret. Alle kunder inden for Beijing Telecom 's udsendende tårn kan få adgang til det trådløse bredbåndsnet. I Kina har 3G - mobilt trådløst bredbånd et større publikum end 3G - mobiltjenesterne, der skal lanceres i maj 2009.