Hvordan virker trådløs computerteknologi?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvordan WiFi forbinder computere med internettet

Trådløse netværk forbinder enheder til internettet ved hjælp af radiobølger. Disse er de samme radiobølger, som mobiltelefoner, radioer og fjernsyn bruger, men trådløs datateknologi transmitterer ved højere frekvenser. Disse højere frekvenser tillader flere data frem og tilbage mellem computerens trådløse adapter, den trådløse router og internettet. Der er to trin til at tage data fra din computer og sende den til internettet. adapteren ændrer information til et radiosignal og sender det ved hjælp af en antenne.Den trådløse router modtager dette signal og afkodes det, så oplysningerne kan sendes til internettet.Denne data sendes til internettet ved hjælp af en kablet Ethernet-forbindelse. fungerer også omvendt, når internettet sender data tilbage til din computer.

Sådan virker en router

Et meget almindeligt mærke til routere er LinkSys (se Resources). Du kan købe en LinkSys-router i store butikker som f.eks. Best Buy eller CompUSA. En router har to vigtige job. Når det ser en besked, f.eks. En e-mail eller en filoverførsel, der skal sendes til en anden computer, kan routeren læse adressen på den computer, hvor e-mailen eller filen skal at gå ter sender meddelelsen til computerens netværk. Routeren gør dette med en konfigurationstabel, som indeholder oplysninger om computeradresser, prioriteter for forbindelser og regler for trafik. Konfigurationstabellen kan være enkel med seks eller så linjer til små routere i et lille virksomhedsnetværk, men det kan også være stort for routerne, der håndterer de fleste internetbeskeder. Grundlæggende bruger routeren konfigurationstabellen for at sikre, at informationen går, hvor den skal.

Fordele og ulemper ved trådløs computerteknologi

WiFi har flere fordele. Den første fordel er, at du kun har brug for en router til at forbinde enhver enhed, der har en trådløs adapter og ligger inden for rækkevidden af ​​routeren, til internettet. Routere er forholdsvis billige, og derfor er denne metode til forbindelse til internettet temmelig billigt. I hjemmet skal du betale for en internetforbindelse, og disse priser varierer alt efter hvor du bor. Trådløs computerteknologi er usynlig. Den eneste måde du ved, at en WiFi-forbindelse er tilgængelig, er, hvis et sted har et tegn, du ser en router, eller du forsøger at forbinde din laptop til en trådløs forbindelse. Endelig er en fordel, at det er let at oprette. Du behøver ikke at være et teknologisk geni til at oprette din router og oprette forbindelse til internettet med en WiFi-forbindelse. Vejledningen er enkel og nem at følge. En ulempe ved trådløs datateknologi er, at hvis der er for mange mennesker, der forsøger at forbinde på et hot spot, kan du muligvis ikke komme på internettet, eller det kan være meget langsomt. Du kan også opleve døde pletter i bestemte dele af dit hus eller forretning.