Om Online Conferencing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Siden opfindelsen af ​​telefonen og radioen har folk haft forretninger med andre mennesker i fjerne beliggenheder. Før computere blev integrerede dele af den daglige forretningsdrift, brugte folk højttalertelefoner og intercom-systemer. Selvom folk er forbundet med hinanden, var deltagernes visuelle billeder ikke tilgængelige.

1980'erne og 1990'erne

1980'erne og 1990'erne repræsenterede de tidlige stadier af internetbrug i erhvervslivet, og der blev gjort fremskridt for at forbedre forretningsforbindelser , herunder at producere programmer, der muliggjorde onlinekonferencer. I midten af ​​1990'erne blev software til tekstchat, webchat og instant messaging blevet en del af internetkulturen. I 1998 registrerede Eric Korb, som var en pioner inden for integration af teknologi i erhvervslivet, udtrykket 'webinar', en form for online-konferencer med begrænset interaktion mellem flere parter.

Fordele

Selv om interaktion mellem ansigt og ansigt kan være Den bedste måde at kommunikere på, virksomheder opnår mange fordele ved at anvende online-konferencer. Online-konferencer er billigere, fordi virksomheder ikke behøver at betale for rejser eller hotelreservationer. Det er praktisk, og flere kan deltage i konferencen, fordi folk fra alle steder i verden kan deltage i mødet. registreret, en permanent fortegnelse over deltagerne og spørgsmål, der er diskuteret, forbliver på filen.

Asynkron onlinekonference

Asynkrone onlinekonferencer er ikke et interaktivt medium. I stedet indleder folk et konferencemeddelelsesforum i deres fritid og logger ind for at skrive kommentarer .

Synkron onlinekonferencer

Synkron onlinekonferencer er interaktive konferencer, hvor delegerede ser PowerPoint-præsentationer, lytter til foredrag og stiller spørgsmål. Eksempler på denne form for online-konferencer omfatter livechats og webcasting. Disse konferencer kan optages og ses senere. Online konferencer giver folk og virksomheder mulighed for at mødes med hinanden og dele præsentationer via internettet. Mennesker, der er involveret i konferencerne, deltager i mødet uden at forlade deres kontorer, mens de forbinder til deltagere på andre steder rundt om i verden. For at deltage i en onlinekonference har folk brug for computere med højttalerfunktioner, webkonferencer og webkameraer, afhængigt af typen af ​​konferencer, de deltager i.