Sådan bruges en trådløs router Repeater

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Placer den trådløse router imellem de to forskellige segmenter i dit netværk, og sæt vekselstrømsadapteren i en stikkontakt. Tag den software-disk, der fulgte med routeren, og indsæt den i cd-drevet på en af ​​de computere på netværket, der ligger inden for rækkevidden af ​​routeren, og der er allerede installeret et trådløst netværkskort. Følg vejledningen på skærmen for at installere routers software.

2.

Åbn en webbrowser på computeren, når softwareinstallationen er færdig. Klik på adressen værktøjslinjen øverst i vinduet og indtaste IP-adressen '192.168.0.1', og tryk derefter på 'Enter' -tasten på tastaturet for at hente routerns konfigurationslog på skærmen.

3.

Indtast ordet 'admin' i brugernavnets tekstboks, hvis du endnu ikke har ændret brugernavnet, og lad derefter adgangskodefeltet være tomt. Klik på knappen 'Log på' for at få adgang til den trådløse routerens konfigurationsmenu. Klik på fanen 'Grundlæggende indstillinger', og klik derefter på tekstboksen 'IP-adresse'.

4.

Skift det sidste nummer i IP-adressen til ethvert nummer, der er højere end antallet af computere og andre netværksenheder på netværket, f.eks. '20', hvis der kun er 15 computere og printere på netværket. ned til 'DNS' -overskriften og klik på afkrydsningsfeltet 'deaktiver DNS-videresendelse'.

5.

Klik på fanen 'Avancerede indstillinger' og rul ned til overskrift mærket som 'DHCP.' Klik på radioboksen, der er markeret som 'Deaktiver'. Find tekstboksene under overskriften 'Port Forwarding' og slet en af ​​de IP-adresser, der er anført der. Gå til fanen 'Firewall' og klik på i afkrydsningsfeltet 'Deaktiver'.

6.

Gå til fanen 'Trådløse indstillinger', og klik på 'Gateway' -radioen. Gå tilbage til hovedmenuskærmen, og klik på 'Gem indstillinger' knappen. Luk web browser for at afslutte indstillingerne på din trådløse router for at bruge den som en repeater.

Tips og advarsler

  • Afhængigt af din trådløse specifikke mærke og model router, kan webadressen for adgang til menuskærmen være anderledes. Den vejledning, der fulgte med routeren eller producentens supportwebsted, kan give dig den rigtige adresse, hvis den ikke er t 192.168.0.1.
  • En trådløs router bruges til at forbinde mange forskellige enheder, såsom computere eller endda printere, til den samme internetforbindelse, så de alle kan få adgang til websteder og dele filer sammen. Afhængigt af størrelsen af ​​dit hjem eller kontornetværk kan du have netværksenheder, der er placeret forbi den trådløse routerens normale rækkevidde. Hvis du allerede har en anden trådløs router og ikke ønsker at købe en separat repeater, kan du ændre indstillingerne på routeren til at bruge den som en gentagende enhed, som udvider dit netværk.