Sådan finder du ud af, om en e-mail-adresse er lovlig?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til Email Finder's hjemmeside (se Ressourcer). Skriv den pågældende email-adresse i boksen og klik på 'Søg'. Hvis e-mailen er legitim, vil den komme tilbage med et firmanavn, en lokalitet og en IP-adresse.

Åbn en Yahoo-e-mail-konto, hvis du kun vil teste mistænkelige e-mails. Du vil ikke bruge din egen e-mail, da det kunne afsæt et spamangreb.

3.

Klik på 'Komponér' eller 'Ny mail' og læg den pågældende e-mail-adresse i 'Til' -boksen. Skriv 'Test' i emnelinjen og igen i emnet. Klik på 'Send'.

4.

Vent et par minutter for at se, om e-mailen kommer tilbage som 'Ikke tilgængelig.' Hvis det gør det, betyder det, at e-mail-adressen ikke er gyldig.

5.

Brug BBB (se Referencer) for at afgøre, om en e-mailadresse er legitim. Dette trin virker kun, hvis e-mail-adressen er forbundet med en eller anden type virksomhed eller velgørenhed. Indtast kun e-mail-adressen i email-adressefeltet, og klik på Søg. Søgeresultaterne vises så, og du vil kunne se, om e-mail-adressen og virksomheden er legitime, eller om der er klager over dem.

Tips og advarsler

  • Læs alle de tip på BBB-webstedet for at lære at beskytte dig selv igen, scam-kunstnere og illegitime virksomheder.
  • Gør aldrig forretninger med nogen, du ikke ved. Tag dig tid til at komme til kender dem først. Deres sande farver er bundet til at skinne igennem.
  • Der er så mange scam-kunstnere derude, at du skal være flittig til at beskytte dig mod dem. For en ting skal du sørge for, at du grundigt tjekker eventuelle e-mail-adresser, der vises i din indbakke uden dit samtykke. Dette kan beskytte dig mod fremtidig spam, samt beskytte dig mod at blive offer for nogle meningsløse fidus. Du vil måske også gerne tjekke e-mailadresserne til de virksomheder eller velgørende organisationer, du planlægger at blive involveret i.