Sådan konfigureres et netværk på Windows 98

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk alle åbne programmer ud over vigtig software, som f.eks. dine anti-virus- og firewallværktøjer.

2.

Klik på Start-menuen og vælg Indstillinger, og klik derefter på Kontrolpanel. Højreklik på netværksindstillingen og vælg 'Åbn' i pop op-menuen. Et dialogvindue vises med alle konfigurationsindstillingerne til opsætning og konfiguration af et Windows 98-netværk.

3.

Tilføj et nyt netværk til dit Windows 98-system for at konfigurere og oprette forbindelse til. Tryk på knappen Tilføj i midten af ​​dialogvinduet, og vælg Klient. Klik på den anden Tilføj-knap, og klik derefter på Microsoft. Tryk på knappen, der læser, 'Client for Microsoft Networks.' Klik på 'OK'. Windows 98 registrerer automatisk alle lokale netværk, som din pc er tilsluttet til. Genstart dit Windows 98-system, og fortsæt til trin 4, hvis du vil konfigurere et internetnetværk i Windows 98.

4.

Gentag trin 2 for at åbne netværkskonfigurationsvinduet. Klik på Egenskaber.

5.

Tryk på 'Angiv en IP-adresse' mulighed. Hvis dette er det eneste Windows 98-system, som du planlægger at konfigurere et netværk på, skal du skrive '192.168.0.1' (uden anførselstegn). Tilføj et ciffer til det sidste nummer (for eksempel '192.168.0.2') for hver ekstra Windows 98-pc, som du planlægger at bruge på internettet. Tryk på OK, og genstart computeren for at gemme indstillingerne.

Windows 98 er et operativsystem udviklet og frigivet af Microsoft Corporation. Windows 98 går forud for den nyere version af Windows XP. Microsoft har indbygget en netværksdiagnose og opsætningsværktøj til at hjælpe pc-brugere med processen med at konfigurere et netværk på Windows 98, uanset om det er et lokalt netværk eller et internetnetværk.