Sådan laver du en RJ45 Crossover

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Slut 1 af netværkskabel

1.

Brug din trådstrimmel til at fjerne ca. 2 tommer af plastikets ydre lag af netværkskablet. Det er vigtigt at gøre dette omhyggeligt for at undgå at beskadige ledningerne inde i kablet.

2.

Undersøg de ledninger, der er blevet afsløret under plastikets ydre lag. Du skal se otte ledninger. Disse ledninger opdeles i fire par, som hver er snoet sammen.

3.

Fjern hver enkelt ledning.

4.

Arranger hver af de farvekodede ledninger, så de er i samme rækkefølge som 'End 1' -siden af ​​kabelnålen i det vedlagte diagram. Hold trådene sikkert mellem dine fingre for at forhindre dem i at falde uden for rækkefølge.

5.

Brug en saks, trim af enderne af alle otte ledninger i en lige linje således at kun ca. 1/2 tomme forbliver. Hvis du forlader for meget længde på ledningerne, bliver det svært at indsætte dem i RJ-45-pluggen.

6.

Skub alle otte ledninger i deres rigtige rækkefølge ind i RJ-45 prop. Det er vigtigt, at hver ledning er af samme længde, at de alle når til slutningen af ​​RJ-45-stikket samtidig for at sikre en korrekt forbindelse.

7.

Sikre din crimpere over RJ-45-stikket og klemme for permanent at fastgøre stikket på ledningerne.

8.

Undersøg det færdige produkt og sørg for, at alle ledninger er på deres rette sted.

Slut 2 af netværkskabel

1.

Gentag trin 1 til 3 i slutningen 1 retninger.

2.

Arranger hver af de farvekodede ledninger, så de er i samme rækkefølge som 'End 2' -siden af ​​kabelnålen i det vedlagte diagram. Hold trådene sikkert mellem dine fingre for at forhindre dem i at falde i orden.

3.

Gentag trin 5 til 8 i slutningen 1 retninger for at færdiggøre crossoverkablet.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at alle ledninger indtaster RJ-45-stikket i den rigtige rækkefølge, eller crossoverkablet ikke fungerer. Håndter ledningerne meget forsigtigt , da de let kan beskadiges, hvilket forhindrer crossoverkablet i at fungere korrekt.
  • Selvom de tjener mange formål, er crossover kabler almindeligt anvendt til at forbinde to computere i mangel af et hub eller en switch. I modsætning til et standardnetværk eller patchkabel kræver et crossover-kabel, at begge ender af kablet er konfigureret forskelligt. Disse kabler kan være dyre at købe, men du kan spare penge ved at lave dem selv.