Sådan laver du en computer en printserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvilken type netværk du vil have (Se Sådan vælger du et netværk).

2.

Sørg for, at computeren tilsluttet printeren er blevet markeret som en delt printer. På computeren, hvor printeren er tilsluttet det, skal du klikke på den printer, du vil bruge som netværkscomputer og markere denne printer som en delt printer.

3.

Sørg for hver fjerncomputer på netværket har den delte printer som deres primære printer. Dette kan udføres ved at gå til kontrolpanelet. Vælg printere og højreklik derefter på den printer, du ønsker at dele (lav din netværksprinter), klik på Deling i menuen og følg derefter instruktionerne.

4.

Udskriv nu som du ville normalt gøre bare, at den lokale printer er netværkscomputeren i stedet.

Du har muligvis fundet ud af, at når du opgraderet til Windows Vista eller købte en ny computer, kan din printer ikke længere arbejde med Windows Vista. Måske er der en printer i huset, og alle har deres egen bærbare computer, de bruger i stedet for computeren. I tilfælde af disse to scenarier og mange andre er der brug for en printerserver. En printerserver er en computer på et netværk, der også er forbundet til en printer. Et af formålene med denne computer er nu at gøre al udskrivning til netværket. Ingen har nu fysisk brug for at bruge den ene computer (med printeren), der er tilsluttet netværket. Denne artikel viser dig 'Sådan konfigureres en printserver på dit netværk'