Sådan tilslutter du en bærbar pc til en stationær computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut krydskabelskabet til netværkskortet på den bærbare computer og tilslut den anden ende af kablet til netværkskortet på skrivebordet.

2.

Indstil arbejdsgruppen. På hver computer skal du højreklikke på 'Denne computer' og vælge 'Egenskaber'. Vælg derefter fanen 'Computer Name'. Under 'Arbejdsgruppe' skal du vælge 'ændre', og på arbejdsgruppen ændrer arbejdsgruppen til et navn, du vil bruge på begge computere. Du kan lade en computer være alene og bare ændre den anden computer for at matche den.

3.

Gå til kontrolpanelet og åbn 'Netværksforbindelser'. Højreklik på 'Local Area Connection' og vælg 'Properties'. Vælg 'TCP / IP' og klik på 'Egenskaber'. Den øverste menu vil have to muligheder at vælge, enten få en IP-adresse automatisk eller flere felter til at indtaste din egen indstilling. Den automatiske indstilling kan virke, men hvis den ikke bruger følgende indstillinger: IP-adresse 192.168.0.10 og Subnet Mask 255.255.255.0. På den anden computer skal du ændre det sidste sæt tal i IP-adressen fra 10 til 20. Alle De andre felter kan stå alene.

4.

Vælg hver computer dele noget. Under Windows Stifinder skal du vælge mindst et drev og højreklikke på det. Vælg 'Deling Klik på meddelelsen for at acceptere risikoen for deling. Under 'Netværksdeling og sikkerhed' skal du markere afkrydsningsfeltet 'Del denne mappe på netværket'. Gør dette på begge computere og genstart.

De fleste mennesker, der har et skrivebord og en bærbar computer på et tidspunkt, finder et behov for at forbinde de to computere sammen. Computerne kan deles på en af ​​få måder over internettet eller et lokalt netværk. Den måde, hvorpå de to computere arbejder med de hurtigste hastigheder til deling, er at forbinde dem direkte til hinanden via et crossover-kabel.