Sådan tilsluttes to computere sammen med et Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer netværkskort på hver computer, hvis de ikke har en indbygget Ethernet-port eller et netværkskort installeret. Netværkskortet vil tilsluttes et af PCI-slotserne i computerens ekspansionsområde og vil have en Ethernet-port, så computeren kan blive tilsluttet.

2.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet i Ethernet-porten på den første computer. Sørg for, at du sætter Ethernet-kabelens stik ind i porten fuldstændigt; Du skal høre et klik, når stikets fastgørelsesklem glider på plads. Dette sikrer en god forbindelse, mens du forhindrer, at Ethernet-kablet fra et uheld kommer i kontakt.

3.

Tilslut anden ende af Ethernet-kablet i Ethernet-porten på den anden computer. Sørg for igen, at du sætter kablet i stikket, indtil du hører, at fastgørelsesklemmen klikker på plads.

4.

Start begge computere op. Kør netværksopsætningsværktøjet, der følger med dit operativsystem på den første computer, og sørg for at du angiver, at du direkte forbinder to computere uden en router. Du skal have mulighed for at aktivere fildeling; gør det, hvis du ønsker at overføre filer fra denne computer til den anden.

5.

Opret en netværksopsætningsdisk, når du bliver spurgt, om du vil gøre det. Kør denne disk på den anden computer for at afslutte opsætningen af ​​den direkte forbindelse. Igen skal du aktivere fildeling, hvis du ønsker at kunne overføre filer fra denne computer til den anden.

Tips og advarsler

  • Hvis du installerer ny netværkskort i hver computer, vælg et kort, der giver en hurtig overførselshastighed. Netværkskort er bedømt 10, 10/100 og 10/100/1000. Dette refererer til, hvor meget information de kan overføre per sekund; 10/100/1000 kort har den højeste potentielle overførselshastighed, men 10/100 kort skal være tilstrækkelige til de fleste formål, hvis du forsøger at spare penge på det kort du køber.
  • Uanset om du ønsker at overføre filer mellem to computere eller spille et multiplayer-spil på dem, er der brug for en form for forbindelse mellem computeren. Den enkleste form for forbindelse er den direkte forbindelse, der bruger et enkelt Ethernet-kabel til at muliggøre dataoverførsel mellem de to computere. Oprettelse af en direkte forbindelse kræver kun et øjeblik og giver dig mulighed for at sammenkoble to computere sammen til overførsel af filer eller andre formål, du måtte have.