Definition af Network Bridge

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad laver en netværksbro?

Netværksbroer forbinder to forskellige segmenter af et netværk sammen.

Broer Vs. Gentagere

Mens broer og repeater ser ens ud og udfører en lignende funktion, bruger en bro MAC adresser til at rute data til det relevante netværk. En repeater anvender ikke datafiltrering og overfører alle data til hvert tilsluttet netværk.

Broer Vs. Hubs

Hubs udfører en lignende funktion til broer, idet de ruter netværksdata. Hubs kan dog kun rute netværkstrafik ved hjælp af samme protokol som navet er programmeret til at bruge. Broer er protokollafhængige og bruges ofte til at forbinde netværkssegmenter, der bruger forskellige protokoller.

Andre anvendelser

Broer kan også bruges til at forbinde kablede netværkssegmenter til trådløse. Disse kaldes dual-mode broer, fordi de indeholder Ethernet og WiFi i samme enhed.

Expert Insight

Bridges rutedata ved at læse MAC-adressen indlejret i informationspakken og sende dataene til netværkssegmentet hvor denne MAC-adresse er bosat. Hver computer på et netværk har sin egen MAC-adresse.

Historie

Broer blev populære i slutningen af ​​1980'erne og nåede toppen af ​​deres popularitet i slutningen af ​​1990'erne. Siden da har broer mistet jorden på grund af opfindelsen af ​​netværksomskifteren. Broer var en af ​​de første netværksenheder. Tidlige broer var mere intelligente end netværks repeaters og hurtigere end routere. Selvom broer sjældent anvendes i moderne netværk, er det vigtigt at forstå deres funktion, da mange moderne netværksenheder er baseret på principperne, der først blev banebrydende af netværksbroen.