Fejlfinding af en notesbog til pc-tilslutning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kontrollér alle netværksforbindelser

Det første du bør gøre, når du forsøger at finde et problem med netværksforbindelsen mellem en notesbog og en pc, er at kontrollere hver computers forbindelse til netværket. Sørg for at ethernet kabler er korrekt tilsluttet, og at både notebook-pc'en og pc'en viser, at de er tilsluttet netværket. Kontroller, at routeren er tilsluttet, og at alle ethernetkabler, der er fastgjort til den, er sikkert sat i. Hvis du bruger en trådløs forbindelse til din notesbog eller din pc, log ind på din router og sørg for, at det trådløse signal er tændt, og at du har den rigtige sikkerhedsnøgle, så dine computere kan oprette forbindelse til den. Når du er logget ind på din router, skal du kontrollere de nuværende forbindelser for at sikre, at både din notesbog og din pc ser ud til at være forbundet til netværket enten trådløst eller via ethernetkabler.

Søg efter Firewall Blockage

Hvis du bekræfter, at begge din notesbog og din pc er forbundet til netværket, og du stadig ikke kan få adgang til den ene fra den anden, skal du kontrollere den firewall-software, der er installeret på hver, for at sikre, at den ikke blokerer forbindelsen. Se, om forbindelsesproblemet opstår på begge computere, eller hvis det kun er en, der ikke kan få adgang til den anden. Hvis kun en af ​​computerne ikke kan få adgang til den anden, skal du kontrollere brandvejen på computeren, der ikke kan åbnes for at sikre, at den ikke blokerer den indgående forbindelse. Hvis der ikke er adgang til den bærbare computer eller pc'en inspicer begge firewalls og kig efter blokerede eksterne forbindelser. Dette kan gøres ved at dobbeltklikke på firewallens systembakkeikon og inspicere loggen over seneste firewallaktivitet; Hvis forbindelserne blev blokeret, skal det klart angive, ikke blot at de blev blokeret, men også tidspunktet og oprindelses-IP-adressen for forsøgsforbindelsen. Hvis du finder forbindelser, der blokeres, kan du oprette undtagelser for at give computeren adgang til hinanden på tværs af netværket (ofte ved at højreklikke på den blokerede forbindelse og vælge 'Tillad' fra den menu, der åbnes.)

Kør Netværksopsætning igen

Hvis problemer fortsætter efter at sikre, at begge computere er forbundet til netværket, og at der ikke blokeres af en firewall, skal du køre operativsystemets netværksopsætningsprotokol igen. Problemet kan være, at en eller begge af computere er blevet indstillet til ikke at dele filer eller tillade adgang på tværs af netværket, mens dette kan rettes manuelt, er det lettere at køre netværksopsætningen igen og ændre indstillingerne, mens de gør det. Sørg for at deaktivere din Nuværende netværksforbindelse på både den bærbare computer og pc'en, inden du gør det. Hvis du har to netværksforbindelser på samme computer, kan det medføre problemer med tilslutning, der kan medføre problemer med at oprette forbindelse til internettet eller netwo rk overhovedet.