Hvad er en computer hub?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

USB Hubs

USB Hubs kan bruges til at tilslutte flere enheder som eksternt lager som tommelfinger og miniaturedrev, hukommelseskort, øretelefoner, mikrofoner og hovedtelefoner, printere og scannere. Computeren 'opdager' dem som eksterne enheder.

Netværks Ethernet Hubs

Netværks Ethernet Hubs tilsluttes netværksenheder sammen i en parallel lige konfigurationsopdelt båndbredde mellem brugere. Netværksadressen er også gennemsigtig for navet. Broadcasts kan rejse gennem dem.

Special Hubs

Nogle hubs er bekvemme enheder, der tjener et specielt formål. Hvis der for eksempel ikke er flere USB-porte tilgængelige på en bærbar computer, kan en PCMCIA-kortbushub tilføje fire porte til den bærbare computer. Den kan enten drives af en ekstern 5v strømkilde, eller den kan tage strømmen fra systemet.

Formålsbaserede hubber

Nogle hubs er bygget til at tjene et specielt formål. Den Belkin-stabile 7-ports USB-hub kan rumme en anden hub lige oven på den. Hvis en anden hub er stablet ovenpå, vil du effektivt tilføje yderligere 7 porte, hvilket gør 14 brugbare porte med et meget lavt fodspor. Dette er nyttigt, hvis du har mange enheder, som alle skal tilsluttes med det samme. Det giver hurtig og nem adgang til midlertidige enhedsforbindelser som tommelfinger, kortlæsere, lamper og fans.

Hubs fremtid

Hubs er her for at blive og vil næppe blive større i størrelse. De vil sandsynligvis falde i størrelse og blive hurtigere, mere effektive og i stand til at køre mere og mere konfigurerbare eksterne enheder!

Historie

For nogle få år siden var de eneste nav, der var i brug, netværkshubs, der kørte på ethernet-kabel . Siden fremkomsten af ​​Windows XP og Macintosh-computere er brugen af ​​USB og IEEE 1394 (FireWire) vokset enormt, fordi værtscomputerne nu har fået mulighed for at udnytte denne nye teknologi. Et nav er brugt til at deltage i computerudstyr på den mest grundlæggende måde. Vi vil udforske fire forskellige typer nav, der bruges til netværk og vedhæftning af eksterne enheder som printere og tommelfingerdrev.