Hvad er et domænesøgning?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Domain Availability

Hvert domænenavn, der findes på internettet, skal være unikt. Når nogen registrerer et domænenavn, er dette navn reserveret og er ikke længere tilgængeligt for dig at købe. En primær brug af domænesøgninger er at kontrollere, om et domænenavn, du ønsker at reservere, er tilgængelig.

WhoIs Searches

Udførelse af en domænesøgning, kendt som en 'WhoIs' -søgning, returnerer alle offentlige oplysninger om domænet , herunder registrantens navn og adresse, de administrative og tekniske kontakter og udløbsdatoen for registreringen.

Procedure

Domainsøgninger kan udføres gratis på adskillige websites, alt hvad der er brug for er domænet navn eller IP-adresse.

Domæneudvidelser

De fleste domæne søgemaskiner vil kontrollere alle udvidelser af et domæne (f.eks. .COM, .NET, .GOV) og fortælle hvilke der er tilgængelige. er begrænset og kan ikke registreres af offentligheden.

Advarsel

Nogle mennesker tror, ​​at skrupelløse domæneregistratorer vil notere, hvilke tilgængelige domænenavne der søges efter, og derefter registrere dem for sig selv. Hvis du søger efter et domænenavn du vil have og det er tilgængeligt, skal du registrere det immedia tely. En domænesøgning handler om at søge efter oplysninger om et bestemt domænenavn på internettet. Domainsøgninger kan fortælle dig, om et domænenavn er registreret eller er tilgængelig for dig at bruge.