Hvad er intranettet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Private intranet begyndte oprindeligt som løsninger til store virksomheder for at undgå omkostningerne ved at sende store mængder data over dyre internetforbindelser.

Funktion

Intranet fungerer primært som en privat version af internettet . Store virksomheder anvender dem til at forbinde store arbejdskræfter, produktionsdata og kunder sammen over internetlignende kommunikation.

Funktioner

På grund af intranet begrænses kun deres lokale netværk båndbredder de opnår meget højere overførselshastigheder. I dag er intranet på højt niveau nemt at nyde forbindelsesforanstaltninger i hundredvis af Gigabit per sekund i forhold til det offentlige internets almindelige forbindelser, der kun måler mellem et og to hundrede Megabits per sekund og koster mange tusinde dollars om måneden for at få adgang.

Fordele

Private intranet giver mulighed for medarbejderkommunikation og datatilgang. Intranet øger generelt produktiviteten, virksomhedens interaktivitet og frem for alt sænker omkostningerne ved erhvervskommunikation.

Overvejelser

Mens det er helt muligt for en ikke-erhvervsmæssig bruger at oprette et intranet, er det meget uøkonomisk. Det involverede netværksudstyr sælges ikke almindeligt til små organisationer, da de ikke har behov for eller indledende midler til at oprette hardwarenetværket. Et intranet er pr. Definition ethvert lokalnetværk, der kommunikerer med de samme protokoller som internettet. Selv om begrebet intranet normalt er forbeholdt større lokalnet, der er forbundet med en eller anden form for centraliseret opbevaring. Disse intranet er økonomiske løsninger til virksomheder og store virksomhedsnetværksløsninger.