Hvordan virker en trådløs router med en bærbar computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløst netværk

En trådløs router bruges til at oprette et trådløst netværk inden for et hjem, kontor eller andet sted, der har brug for internetadgang uden brug af Ethernet-kabler. Mens trådløse routere kan bruges til at oprette et kablet netværk, købes de oftest for at drage fordel af de radiofrekvenssignaler, de producerer, for at tillade trådløse forbindelser til desktops, laptops og andre trådløse internetkompatible enheder. Den trådløse routerens installationssoftware skal indeholde en guide til at hjælpe dig med at oprette et trådløst netværk, som dine enheder kan oprette forbindelse til. En installationsguider er højst sandsynligt medtaget for at forenkle processen så meget som muligt. Når et trådløst netværk er oprettelse af sikkerhedsfunktioner, som f.eks. krypterede sikkerhedsnøgler, kan også oprettes for at sikre netværket og forhindre uautoriseret adgang.

Trådløse trådløse kapaciteter

De fleste moderne bærbare computere er designet med det formål at hvis en trådløs netværksforbindelse er deres vigtigste kilde til netværks- og internetadgang. Selv ældre bærbare computere eller dem, der ikke er udstyret med en trådløs internetforbindelse modtager, er stadig i stand til at gøre brug af et trådløst hjem eller forretningsnetværk ved hjælp af en trådløs kort, der tilsluttes computerens expansionskort slot. Selv om styrken af ​​signalet, der modtages af en bærbar computer, afhænger af faktorer som senderens strøm, den type modtagerkort, der anvendes, og afstanden fra den bærbare computer fra den trådløse router, kan der til og med bruges et relativt svagt trådløst signal. for at få adgang til netværksaktiver såvel som internettet.

Brug af en trådløs forbindelse

Når en trådløst aktiveret laptop registrerer et signal fra en trådløs router, bliver indstillingen tilgængelig for at oprette forbindelse til det signal eller andre der måtte være til rådighed på det tidspunkt. Hvis det trådløse netværk er sikret med en krypteret sikkerhedsnøgle eller et kodeord, skal disse oplysninger indtastes korrekt, før den bærbare computer vil kunne etablere sin forbindelse fuldt ud. Sikkerhedsnøglen og enhver anden netværksinformation kan gemmes på den bærbare computer, så den automatisk kan oprette forbindelse til det pågældende netværk, når det er detekteret; det betyder at du kun skal indtaste dine sikkerhedsoplysninger en gang for at kunne bruge det trådløse netværk, du har oprettet. Så længe sikkerhedsnøglen og andre netværksoplysninger forbliver uændrede, vil den bærbare computer have adgang til både netværket og internettet, så længe det kan registrere routerens trådløse signal.