Proxy Server Definition

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En proxyserver fungerer som mellemmand mellem websteder og webbrowsere. Webbrowsere er konfigureret til at bruge en proxyserver i stedet for at få adgang til websteder direkte på internettet.

Ydelse

En proxyserver caches ofte tilgængelige data. Hvis en webbrowser anmoder om cachelagrede data, kan proxyserveren hente den hurtigt i stedet for at foretage en anden anmodning på tværs af internettet, hvilket er langsommere.

Kom igennem

Et netværk kan konfigureres, så den eneste måde at nå frem til Internettet er via en proxyserver, der kun tillader autoriserede brugere, der har en konto.

Begrænsninger

Lokale netværkspolitikker kan håndhæves af proxyservere. For eksempel kan proxyservere konfigureres til at nægte adgang til sociale netværkstjenester.

Kom rundt

Webbrugere kan nå blokerede websites ved at bruge en offentlig proxyserver på internettet, der ikke blokeres. På nogle netværk er den eneste måde at surfe på internettet via en proxyserver. For webbrugere kan en proxyserver bruges til at nå blokerede websites. På grund af disse grunde er proxyservere populære hos brugerne.