Sådan Graph Network Statistik med Cacti

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for at du har alle forudsætningerne (mysql, php, rrdtool, netsnmp, apache eller iis) og installer kaktusser efter instruktionerne til din distribution. Cacti er tilgængelig for Linux og Windows-brugere.

2.

Tilføj dine enheder. Før du kan oprette grafer til dine snmp-aktiverede enheder, skal du tilføje dem. Klik på enheder i menuen til venstre, under ledelse. Klik derefter på u0026 quot; add u0026 quot; knappen på højre side. Indtast alle ønskede enhedsoplysninger, og vælg derefter 'Opret u0026 quot ;. Når du har oprettet din enhed med succes, skal du se snmp information hentet fra den pågældende enhed øverst på skærmen og er klar til at oprette en graf for den.

3.

Opret en graf for din enhed. Klik på u0026 quot; Opret grafer for denne vært u0026 quot; efter at have tilføjet enheden. Du bør se alle de grænseflader, der er tilgængelige til grafik. For at afgrænse grænsefladestatistikken skal du klikke på den grænseflade, du vil overvåge, og klikke på 'Opret u0026 quot;. Hvis du vil have yderligere grafer til denne enhed, skal du bruge rullemenuen til at vælge den graftype, der skal oprettes.

4.

Tilføj grafen og enheden til et grafræ. Når grafen er oprettet, skal du tilføje den til et grafræ, før det bliver synligt for dine brugere. Denne mulighed er praktisk, når du har brugere, der bør begrænses fra at se andre brugerdata. Du kan føje det til et bestemt træ og sætte brugerens tilladelser til kun at se de datatræer, du vil have dem til. For at tilføje grafen til vores træ, klik på u0026 quot; graph management u0026 quot; på venstre rude. Du skal se en liste over dine nyligt oprettede grafer. Tjek hver enkelt og i rullemenuen, vælg u0026 quot; sæt på træ u0026 quot ;. Hvis dette er en frisk installation, vil du kun se en mulighed for roddestinationsgrenen. Brug knappen Tilføj for at tilføje graferne. Hvis du vil kategorisere dine grafer i separate træer senere, skal du bruge graf-trækknappen, tilføje et nyt træ og adskille dine grafer i datatræerne, hvor du vil have dem til at opholde sig.
Tilføj enheden til et træ ved at vælge 'enheder' fra venstre rude markerer du feltet ved siden af ​​det og vælger 'Tilføj til træ'.

5.

Se dine nye grafer. På dette tidspunkt kan du klikke på graffanen øverst til venstre, og du skal se dit standard træ til venstre. Udvid træet for at se dine enheder og vælg den enhed, hvis grafikker du vil se. Da polleren først er begyndt at hente data, vil din graf være tom, men da den afstemmer dine enheder hvert 5. minut, vil den udfylde hurtigt.

Cacti er et værktøj, der bruger simpel netværksovervågningsprotokol (snmp) til at samle data og rrdtool for at vise det til dig i grafisk form. Med kaktus kan du overvåge alt fra båndbreddeforbrug til en T1-linje til diskplads eller kørende processer på din pc. Enhver snmp-aktiveret enhed kan konfigureres til overvågning i kaktus.