Sådan ændres sikkerhedsindstillingerne på en Netgear trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

For at få adgang til sikkerhedsindstillinger

1.

Log ind på routeradministrationsgrænsefladen ved hjælp af en computer med en lokal forbindelse til routeren. For at opnå dette skal du først åbne et browservindue og indtaste routers lokale IP-adresse i URL-linjen. IP-adressen for adgang til administrationsgrænsefladen vil blive dokumenteret i Netgear Router Brugervejledning og på installations-cd'en. De fleste Netgear-routere bruger en af ​​følgende adresser: 192.168.1.1, 192.168.0.1, http://www.routerlogin.net eller http://www.routerlogin.com. Klik på 'Go' eller tryk 'Enter'.

2.

Indloggningsprompten vises. Indtast administratorens bruger-id og adgangskode.

3.

Når du er logget ind på administrationens grænseflade, Siden Grundlæggende indstillinger er indtastningsstedet. Andre sideindstillinger findes i den venstre navigationsmenu. På siden Grundlæggende indstillinger kan IP-adressen muligvis indstilles som dynamisk eller statisk. MAC-adressen og domainserverne er også angivet på denne side.

4.

Hvis du vil indstille trådløs sikkerhed for routeren, for eksempel for at ændre WEP-nøglen, skal du vælge Trådløse indstillinger fra venstre navigationsmenu. På siden Trådløse indstillinger kan WEP være aktiveret, deaktiveret eller specificeret med en forudindstillet nøgle. For at sikre det trådløse netværk skal du angive en af ​​WEP-mulighederne for at aktivere denne type sikkerhed.

5.

Dernæst opretter du en sikkerhedskrypteringsnøgle. For at gøre dette skal du indtaste et ord i feltet Passphrase og klikke på 'Generer'. Programmet genererer automatisk fire krypteringsnøgler.

6.

Vælg en af ​​de genererede nøgler til din krypterede adgangskode ved at klikke på radioknappen ved siden af ​​indstillingen. Klik på 'Anvend' for at gemme. De trådløse sikkerhedsindstillinger er nu angivet.

7.

For at forbinde en computer til netværket skal du bruge den krypteringsnøgle, der er valgt under denne konfiguration.

Netgear routere er populære hjemmenetværk enheder. Anledninger kan opstå, når sikkerhedsindstillingerne skal ændres på routeren. For eksempel skal sikkerhedsindstillinger ændres for at åbne en port til internettet eller for at ændre WEP-nøglen (Security Encryption) - adgangskoderne bruger adgang til routeren og netværket.