Sådan bruger du et modem og en computer som telefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forstå, hvordan en telefon fungerer ved hjælp af en internetforbindelse. Når du taler, optager computeren din stemme og ændrer den til datapakker, der sendes via din højhastigheds internetforbindelse. Det bliver så oversat til stemme data og enten sendt til en anden telefon eller til en anden computer. Modemer, der fungerer langsommere end et bredbåndsmodem (f.eks. Opkaldsmoduler 56k) er ikke tilstrækkeligt hurtige nok til at håndtere telefonopkald via computeren.

2.

Bestem, hvordan du ønsker at bruge et modem og en computer som en telefon. Du kan vælge at bruge en softwarebaseret tilgang, der gør din computer til en telefon. Eller du kan tilmelde dig en VoIP-telefonplan som f.eks. Vonage (se 'Ressourcer' nedenfor) og tilslut en internetaktiveret telefon til dit modem til at foretage opkald ved hjælp af et traditionelt håndsæt.

3.

Tilslut det internetbaserede telefonhåndsæt til din computer, hvis du planlægger at bruge et traditionelt håndsæt. Tilslut den ene ende af telefonens Ethernet-kabel til en åben Ethernet-port på bagsiden af ​​din internetrouter. Slut den anden ende til håndsættet. Telefonens frontdisplay aktiveres derefter. Hvis du planlægger at bruge en softwarebaseret tilgang, download et gratis VoIP-softwareprogram som Skype (se 'Ressourcer' nedenfor) og tilslut dit headset og mikrofon til din computer.

4.

Indtast dit VoIP-aktiveringsnummer, der er angivet af din VoIP-tjenesteudbyder, hvis du bruger et traditionelt håndsæt. Dette nummer vil blive noteret i de dokumenter, der oprindeligt blev sendt til dig, da du tilmeldte dig tjenesten. Hvis du bruger Skype, skal du starte softwaren. Det vil automatisk mærke, at din computer er online.

5.

Indtast det nummer, du vil ringe på VoIP-håndsættet, og foretag et opkald, som du ville på en traditionel telefon. Hvis du bruger Skype, et nummer ved hjælp af computerens tastatur eller tastaturet på skærmen. Tryk på det grønne 'Call' -ikon. Skype vil ringe til nummeret, og du vil tale gennem din computers mikrofon.

Tips og advarsler

  • Brug af din computer og internetmodem til at foretage telefonopkald kan spare penge over traditionelle langdistanceopkald.
  • Brug af et modem og en computer som telefon benytter Voice-over-IP-teknologi (VoIP). Med fremkomsten af ​​bredbåndsmodemer og højhastigheds-internet er VoIP vokset betydeligt i popularitet. Mange mennesker kan lide at bruge et modem og en computer som telefon, fordi det typisk er billigere end en traditionel telefontjeneste, især hvis du foretager langdistanceopkald. Lær at bruge et modem og en computer som en telefon for at udvide din computers brug og spare penge.