Sådan bruger du et netværk Hub med Ubuntu

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk netværkets modem og router for at introducere navet i netværksopsætningen. Kør en Ethernet-kabel fra routeren til navet.

2.

Slut alle netværksenheder til navet ved hjælp af Ethernet-kabler. Routerens gratis Ethernet-porte kan også bruges.

3.

Tænd modemet, routeren og netværksnavet. Tænd også alle tilsluttede enheder. cyklus modem og router igen, så navet er korrekt indført i netværket.

4.

Få adgang til din Ubuntu-enhed. Afhængigt af din distribution kan du muligvis se et ikon i den øvre del Højre hjørne af skærmen, der angiver en forbindelse. Åbn din internetbrowser for at teste forbindelsen.

5.

Manuel opsætning af forbindelsen, hvis du bruger specielle indstillinger som f.eks. brugerdefineret IP eller DNS-indstillinger. Ellers genkender Ubuntu automatisk forbindelsen via navet.

Tips og advarsler

  • Hvis din forbindelse ikke genkendes, og du er bruger ikke brugerdefinerede indstillinger, strømkreds din enhed igen. Dette vil medføre, at Ubuntu genskanner tilgængelige forbindelser.
  • Ubuntu er en nem at bruge distribution af Linux, der er lille nok til at blive installeret på bærbare computere og ældre systemer uden at ofre systemhastigheden eller funktionen. Som et operativsystem installeret på systemer bygget til mobilitet, kan det være nyttigt at kunne føje det til dit hjemmenetværk til enhver tid. Hvis dit hjemmenetværk skal udbygges, kan det gøres ved hjælp af et netværkshub.