Sådan konfigureres en fjernadgangsserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Aktiver brugere for at få adgang til din computer. Som standard er denne indstilling slukket. På din computer skal du gå til 'Start' u0026 gt; 'Kontrolpanel' u0026 gt; 'System'. Der vises en dialogboks. Vælg fanen 'Fjern' og markér feltet ved siden af ​​indstillingen Markeret 'Tillad brugere at forbinde eksternt til din computer'. Klik på 'OK' og gå ud af dialogboksen.

2.

Start guiden 'Konfigurer din server' fra Windows Server 2003. Gå til 'Start' u0026 gt; 'Kontrolpanel', og dobbeltklik på ikonet 'Administrative værktøjer'. Dobbeltklik derefter på ikonet 'Configure Your Server Wizard'. Dette starter trinvis gennemgang af serverkonfigurationen.

3.

Indstil dine serverroller. Klik på 'Tilføj eller fjern en rolle'. Vælg 'Remote access / VPN server' -rollen for at konfigurere fjernadgangsserveren. Flere end én rolle kan tilføjes, men de må kun tilføjes en ad gangen. Klik på 'Næste' for at starte guiden 'Remote Access / VPN Server Configuration'.

4.

Klik på 'Virtual Private Network (VPN) adgang og NAT valg' på ' Konfiguration 'side, og klik derefter på' Næste '. Vælg netværksgrænsefladen, der forbinder denne computer med internettet på siden 'VPN-forbindelse'. Der er en afkrydsningsfelt, der aktiverer en grundlæggende firewall. Denne valgmulighed er valgt som standard og skal ideelt set stå alene.

5.

'IP-adresse-opgave' udføres som standard som standard. Sørg for, at afkrydsningsfeltet 'Automatisk' markeres, og klik på 'Næste'. Den næste skærm er siden 'Navn og adresseoversættelse (NAT)'. 'Aktiver grundlæggende navn og adressetjenester' er valgt som standard og bør ikke ændres, da dette tildeler IP-adresser til de tilsluttede computere.

6.

Gennemgå adressetildelingen rækkevidde på den næste fane. Som standard genereres rækkevidden ud fra IP-adressen til netværksadapteren eller den router, der er angivet i VPN-indstillingerne.

7.

Klik på 'Næste' for at få et resumé af 'Vejledning til routing og fjernadgang til serverinstallation'. Gennemgå oplysningerne, og når det er korrekt, skal du klikke på 'Udfør' for at afslutte guiden. Dette vil bringe dig tilbage til 'Configure Your Server Wizard'.

8.

I 'Configure Your Server Wizard' vises en side, der angiver, at 'Denne server er Nu en fjernadgang / VPN-server '. Du kan gennemgå de ændringer, der blev foretaget, og serverrollerne ved at klikke på 'Konfigurer din serverlog'.

9.

Før serveren kan bruges, skal en 'Adgangspolitik 'skal oprettes. Gå til 'Routing og Remote Access' og dobbeltklik på 'Routing and Remote Access'. Dette vil frembringe en dialogboks. Højreklik på 'Fjernadgangspolitikker', og klik derefter på 'Ny fjernadgangspolitik' for at åbne guiden Politik. Vælg det adgangsniveau du ønsker dine fjernbrugere at have, og klik derefter på afslut.

Konfiguration af en fjernadgangsserver er en proces, hvormed du tillader fjernbrugere at få adgang til filer på dit private netværk. Det kan bruges til at tillade flere computere at bruge det samme hardware, som f.eks. En delt drev eller printere. Det kan også gøre det muligt for flere computere at dele en internetforbindelse, kaldet 'Network Address Translation'. Indstilling af din server rolle kræver en vis praksis og kræver brug af specialiseret server software, som sandsynligvis følger med din server.