Sådan konfigureres en offentlig IP Cisco Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut en computer til routeren, enten ved hjælp af et Ethernet-kabel eller ved at forbinde trådløst. For at oprette forbindelse trådløst skal du oprette forbindelse til netværket med navnet 'linksys'. Derefter skal du åbne din webbrowser og indtaste 192.168.1.1 i adresselinjen og trykke på 'Enter'.

2.

Indsæt et brugernavn og kodeord. For nye Linksys-routere er dette 'admin' til både brugernavn og adgangskode.

3.

Brug standard lokal IP-adresse og subnetmaske, som routeren leverer Internetudbyderen angiver ellers) og aktivere 'DHCP Server' -indstillingen. Indstil tidszonen til din lokale tid, og vælg derefter 'Gem indstillinger.'

4.

Skift navn på netværket fra linksys til noget, der giver mere mening. Hvis du er en kommerciel virksomhed, der tilbyder gratis Wi-Fi, skal du bruge et navn, der nemt adskiller det fra ethvert andet Wi-Fi-netværk, der ligger inden for rækkevidde. Dette opnås under fanen Trådløs.

5 .

Klik på fanen 'Sikkerhed' og skift brugernavn og adgangskode, der gør det muligt for brugerne at administrere routeren selv. Som nævnt i trin 2 er standard 'admin' / 'admin'. navne og adgangskoder sikres, da du ikke vil have nogen brugere til at omkonfigurere indstillingerne på routeren.

6.

Bestem hvilke applikationer og porte du planlægger at blokere. Dette kan omfatte FTP-software, peer-to-peer fildelingsprogrammer, e-mail eller streaming internetindhold. Dette forhindrer, at det trådløse netværk bliver slået ned fra brugere, der henter store filer eller streaming indhold, samt afskrækker brugere fra ulovligt at downloade copyrighted content, såsom film, musik eller bootleg software. Indstillingerne for blokering / åbning af porte findes under fanen Programmer og spil.

7.

Konfigurer andre indstillinger / begrænsninger. Dette kan omfatte blokering af bestemte websites, indstilling af tidsbegrænsninger og begrænsning af antallet af brugere, der kan forbinde samtidig.

Tips og advarsler

  • Du kan nulstille din router til fabriksindstillinger ved at tænde den og holde den nede i 'Reset' -knappen på bagsiden i 30 sekunder.
  • Hold routeren selv placeret i et sikkert område for at undgå tyveri og manipulation.
  • Cisco Systems, der købte Linksys 'mærke af routere i 2003, er standardproducenten af ​​routere til SOHO-markedet. Tilgængelig næsten overalt computer eller kontorudstyr sælges, Linksys Cisco-routere er kendt for deres lave pris, plug-and-play-opsætning og lav vedligeholdelse. Selv om der er konstante tweaks til basismodellerne, da trådløse hastigheder stiger, er der nye og forbedrede modeller, som regelmæssigt rammer butikshyllerne. Uanset hvilken model af Linksys router du køber, er de grundlæggende opsætningsprincipper stort set de samme.