Sådan konfigureres en trådløs adapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer den interne trådløse adapter, hvis du vælger en intern enhed. Disse vil kræve, at du åbner din computer. Adaptere er tilgængelige til desktops.

2.

Installer softwaren, der fulgte med den trådløse adapter. Softwaren starter en guiden. Vælg standardindstillingerne, medmindre du har brug for en avanceret konfiguration. Avancerede indstillinger omfatter opsætning af et netværk sammen med din trådløse adapter. Indsæt den trådløse adapter, når du bliver bedt om af softwaren.

3.

Tillad adapteren at blive genkendt og installeret af softwaren og operativsystemet. Du modtager en meddelelse i meddelelsesbakken, når den trådløse adapter er installeret via operativsystemet.

4.

Når du har genstartet computeren efter installationen, skal du åbne den trådløse adaptersoftware og vælg menuen 'Indstillinger' for at konfigurere, hvordan du opretter forbindelse til trådløse netværk. De nøjagtige indstillinger varierer afhængigt af adapteren. Fælles indstillinger er, om manuelt eller automatisk skal oprette forbindelse til tilgængelige netværk, gemme adgangskoder, indstille sikkerhedsindstillinger og oprette en IP-adresse til adapteren.

Tips og advarsler

< li> Vælg det bedste resultat ved at vælge en trådløs adapter, der passer til din trådløse router, hvis det er muligt. De to vil arbejde sammen problemfrit uden behov for yderligere drivere.
  • Hvis du angiver sikkerhedsindstillinger, skal du sørge for at vælge indstillinger, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dit hjemmenetværk med et kodeord, der er let at huske. Hvis du glemmer adgangskoden, skal du geninstallere alt software og adapteren til at forbinde.
  • Trådløse adaptere giver dig mulighed for at oprette forbindelse til Wi-Fi og hjemme-trådløse netværk. Trådløse adaptere kan være interne og eksterne. For computere uden trådløs tilslutning vil en hurtig installation af en trådløs adapter få dig tilsluttet ethvert trådløst netværk på få minutter. Trådløse adaptere fås som interne kort, USB-enheder og computeradapterkort. Trådløse adaptere leveres komplet med software til at administrere trådløse netværk, herunder at gemme adgangskoder og nøgler for at oprette forbindelse til sikre netværk.