Sådan opbygger jeg min egen mailserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer Ubuntu 9.04 server uden ekstra muligheder. Installatøren tilbyder at inkludere en mail server --- IKKE VÆLG DENNE OPTION. Når den grundlæggende installation er færdig, skal du genstarte din computer og logge ind på prompten.

2.

Installer de nødvendige pakker og Citadel selv. Ved kommandoprompten skal du indtaste
sudo apt-get install spamassassin clamav clamav-milter citadel-suite amavisd-ny

3.

Aktiver SpamAssassin, og start den. Rediger konfigurationsfilen / etc / default / spamassassin som root, og angiv
ENABLED = 1
Kør derefter '/etc/init.d/spamassassin start'

4. < / p>

Log ind på Citadel administration interface fra en webbrowser ved at gå til port 8504 på din serverens IP-adresse. Hvis din server s IP er 192.168.0.1 for eksempel, ville du indtaste dette i din browser s URL-bar:
http://192.168.0.1:8504
Standardbrugeren er 'Administrator', og standardadgangskoden er tom.

5.

< p> Klik på 'Administration' og derefter 'Rediger hele konfigurationen.' Indtast dit webserverens fuldt kvalificerede domænenavn (f.eks. mail.foobar.com). Hvis du ikke har en, kan du bruge dyndns.org eller en lignende tjeneste til at generere en dynamisk for dig. Denne mulighed skal indstilles til e-mail til arbejde.

6.

Gå tilbage til Administration menuen; brug 'Tilføj, skift, slet brugerkonti' for at oprette dine mailbrugere. Din citadel email og webmailserver er komplet.

Tips og advarsler

  • Du anbefales at gennemgå alle Citadel-indstillingerne. Denne e-mail-suite kan tilpasses; det er umagen værd at blive bekendt med alle mulighederne.
  • Opsætning af en e-mail-server er en proces med et ry for problemer. Selv om en grundlæggende installation af serveren selv sjældent er et problem, har integrering af alle de perifere tjenester som antivirus, spambeskyttelse og webmail altid været en herlig opgave. For nylig har open-source-fællesskabet set udgivelsen af ​​flere alt-i-en groupware-pakker, hvilket gør installationen meget nemmere end nogensinde. Denne vejledning hjælper dig med at oprette en Citadel email- og groupware-server, som omfatter POP- og IMAP-adgang, webmail, spamkontrol, antivirus, delte kalendere og mailinglister og mange andre funktioner.