Sådan opretter du din egen gratis radiostation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning af en gratis radiostation til streaming af musik og afspilningslister

1.

Gå online og tilmeld dig en gratis online radiotjeneste. Der er en række af dem derude i dag, og mange understøttes gennem annoncebaserede indtægter. Nogle eksempler omfatter Pandora og Tornado Stream.

2.

Vælg en gratis service og opret en gratis konto. Mange af disse tjenester kræver ikke, at du uploader filer eller musik, du kan bare oprette en brugerdefineret station efter genre eller kunstner.

Et eksempel omfatter Pandora, hvor du opretter en brugerdefineret station ved at fortælle stedet nogle af de kunstnere, du kan lide. Webstedet afspiller musik baseret på det og gør det muligt for stationen at blive delt med venner.

3.

Opret flere online-stationer til enhver type musik eller genre, du nyder. Alle disse programmer giver dig mulighed for at dele stationen med venner, og mange stationer kan konfigureres og køre på egen hånd om et par minutter.

Tornado Stream er en af ​​de tjenester, der giver dig mulighed for placere en musikafspiller på hjemmesider og personlige sider for at streame den station, du oprettede.

Oprettelse af en gratis online radiostation, der indeholder tale og brugerdefinerede musik uploads

1.

Vælg en tjeneste, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en server og uploade episoder af dit show, musikfiler eller tale live til lyttere. Tjenesterne omfatter Icecast, Peercast og Quicktime Streaming Server. Download de nødvendige filer og opret en gratis konto, hvis det er nødvendigt.

2.

Vælg en mikrofon af høj kvalitet eller brug den indbyggede mikrofon, hvis computeren har en, hvis du har til hensigt at tale på radiostationen.

Brug den medfølgende optagelsessoftware eller køb optagelsessoftware, der giver dig mulighed for at optage talk, uploade musikfiler og sende visningen til den gratis servere. Mange af de gratis udsendelsesprogrammer kræver, at du selv finder software. Audacity er et godt gratis optagelsesprogram.

4.

Vælg en tid hver dag eller uge for at udsende showet, hvis du vil gøre det live. Eller du kan prerecord shows og radio indhold og uploade dem eller streame dem fra serveren 24/7.

Hvis du har en computer, der altid er forbundet, kan du bruge det som værten til at være vært for filerne og strømme.

5.

Opret indhold til stationen. Talk radio emner er ubegrænsede. For musikbaserede stationer overveje at holde sig til usignerede bands eller uafhængige etiketter for at undgå at skulle betale royalties.

Websteder, der giver dig mulighed for at bruge musik på deres servere til at oprette musikstationer, som f.eks. Pandora, tillader dig at inkludere større mærkatmusik på stationen uden at bekymre sig om royalties og legalities.

6.

Fremme stationen ved at placere links på dine hjemmesider og oprette en AIM instant message-konto for brugerne kontakt dig og simpelthen ved at fortælle venner og familie.

Tips og advarsler

  • Vær altid opmærksom på ophavsret og royalties. Brug tjenester som Pandora for at undgå at skulle give dit eget musikindhold og kun bruge godkendt uafhængig musik, når du uploader musik til dine egne optagelser.
  • Du kan oprette en radiostation, der er fri til at køre og vedligeholde og også er fri for lyttere. Der er en bred vifte af tjenester og programmer til rådighed for at give dig mulighed for at sende online musik og tale gennem en online radiostation.

    For dem, der bare vil dele musik via en online-station, er der websteder og programmer til bare at oprette afspilningslister som en station. For dem der ønsker at kommunikere med lyttere og tale på deres station, er der også gratis programmer og websteder til rådighed.

    Nogle links er blevet givet i slutningen af ​​denne artikel til gratis online radiostation skabere.