Sådan opretter du en Filezilla FTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent filserverprogrammet Filezilla. Mens du måske også vil downloade klientsoftwaren, skal du bruge hosting-softwaren til at oprette din FTP-server. Et link til download siden findes i afsnittet Ressourcer.

2.

Kør Filezilla Setup-programmet, FileZilla\_Server-0\_9\_31.exe. Du skal acceptere licensaftalen, inden du kan begynde installationen.

3.

Vælg standard installationstype, og vælg den mappe, du vil have Filezilla installeret til. Du skal herefter vælge mellem automatisk at starte programmet med Windows eller starte det manuelt. Start programmet med Windows er den anbefalede indstilling, og den er markeret som standard.

4.

Angiv dine opstartspræferencer for servergrænsefladen. Som standard starter servergrænsefladen, så snart du logger ind. Tryk på knappen 'Install', og klik på 'Luk', når installationen er gennemført.

5.

Kør Filezilla Server Interface. Det vil bede om din port, som som standard skal sættes til 14147, og serveradressen. Indstilling af serveradressen til '127.0.0.1' styrer computeren for at oprette forbindelse til sig selv. Dette gør computeren du bruger FTP-serveren i øjeblikket. Marker afkrydsningsfeltet 'Forbind altid til denne server', og klik på 'OK' for at oprette forbindelse.

Tips og advarsler

  • Det er altid en god praksis at teste din nye FTP-server ved at forsøge at oprette forbindelse til den via en anden internetforbindelse og på en anden computer end den, du konfigurerer den med.
  • Filezilla er et open source-program, der giver dig mulighed for blandt andet at oprette din egen gratis FTP-server. Selvom ideen om at oprette en selvstændig server virker som en skræmmende opgave, er Filezilla-processen ret simpel.