Sådan opretter du en proxyserver i Ubuntu

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og installér blæksprutte gennemsigtig proxy på dit Ubuntu-system fra den reference, der er angivet i ressourcerne.

2.

Rediger Ubuntu konfigurationsfil for at inkludere følgende linje kode, der refererer til blæksprutteproxyinstallationen: udo vi /etc/squid/squid.conf

3.

Konfigurer værten for Ubuntu-serveren til at få adgang til IP-områderne for proxyserveren. Konfigurationslinierne for at opdatere værts konfigurationsfilen er:
acl internal\_network src 192.168.0.0/24 (dette er IP-serverens server)
acl localnet src 127.0.0.1/255.255.255.255
http\_access tillader our\_networks
http\_access tillade lokalt netværk

4.

Installer Apache2-hjælpeprogrammerne til at godkende proxyinstallationen og tilføj brugere til proxyen med følgende Ubuntu-kommandoer. Apache2-hjælpeprogrammerne behøver ikke downloades separat (de er allerede hjemmehørende på serveren).
sudo aptitude installere blæksprutter blæksprutte-almindelige apache2-utils
sudo htpasswd -c /etc/squid.passwd first\_user < br /> sudo htpasswd /etc/squid.passwd another\_user

5.

Indstil godkendelsesparametrene for proxyserveren med de følgende Ubuntu-kommandoer og genstart serveren for at gøre proxy-tjenesten live.
auth\_param grundlæggende program / usr / lib / blæksprutte / ncsa\_auth /etc/squid.passwd
auth\_param grundlæggende børn 5

Hvis du er en internetkundig person, der kan lide at udforske nye muligheder eller opdage nye kølige internetmuligheder, så er du sikkert klar over Ubuntu-servere og de gennemsigtige proxyer. Oprettelse af en proxy i Ubuntu er nyttig for virksomheder, der tilbyder internet til kunder eller offentligheden, eller endda til personer, der forlader deres eget netværk. På den måde kan du altid være opmærksom på, hvordan internetforbindelsen bruges til og af hvem. Derudover giver proxy-servere brugere mulighed for at surfe til websteder, der muligvis ikke er tilgængelige via deres normale internetforbindelser.