Sådan oprettes en FTP-server i Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download Filezilla. Dobbeltklik på den downloadede fil for at starte installationsprocessen. Forlad standardindstillingerne for installationsprogrammet, og kontroller i afkrydsningsfeltet boksen for at starte grænsefladen 'Serveradministrator'.

2.

Indtast 'localhost' under 'Serveradresse, 'og forlad porten som standard til 14147. Marker afkrydsningsfeltet mærket' Always connect to this server ', og klik på' OK '.

3.

Selec' Users 'fra menuen 'Rediger', og klik på 'Tilføj' på højre side for at oprette en ny FTP-bruger.

4.

Angiv adgangstilladelser til din nye bruger. Klik på 'Delte mapper' til venstre, og brug knapperne 'Tilføj', 'Fjern' og 'Omdøb' for at give din bruger adgang til mindst én mappe. Tilladelse til at læse, skrive og slette filer styres af afkrydsningsfelterne ved siden af ​​mappen.

5.

Test din FTP-server ved hjælp af din normale FTP-klient eller en webbrowser. Din FTP-server kører!

Tips og advarsler

  • Hvis din computer forbinder til internettet via en trådløs router, skal du konfigurere port videresendelse For at få adgang til din FTP-server fra andre steder.
  • FTP-protokollen har ingen kryptering, så alle adgangskoder, der bruges til at logge ind, sendes via internettet 'i det klare'. Tillad ikke adgang til følsomme data over FTP, og brug ikke et kodeord, som du også bruger til din bankkonto!
  • FTP er en af ​​de ældste og mest almindelige overførselsmetoder på internettet. Selv om det ikke er en sikker protokol, er den uovertruffen i bekvemmelighed og universel support: selv de fleste webbrowsere kan få adgang til FTP-servere. Der findes flere gratis FTP-serverprogrammer til Windows Vista.