Sådan opsættes en Powermac G4 som en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sikkerhedskopier eventuelle data, der er på computeren, før du gør noget andet. Fordi du vil omformatere drevet eller installere en ny intern harddisk, når du installerer OS X Server-softwaren, vil alle data på drevet blive ødelagt.

2.

Check out Den afgørende statistik for din G4 ved at gå under æblet øverst til venstre på skærmen og vælge 'Om denne Mac'. Vælg 'Mere info' for at se størrelsen og konfigurationen af ​​det installerede RAM og kapaciteten på den interne harddisk. For både RAM og harddisken vil du gerne installere det største antal mulige.

3.

Du vil nok installere en ny intern harddisk (eller to) , samt udfylde alle RAM-slots. Forskellige modeller af G4'er har forskellige konfigurationer til RAM samt harddiskkapacitet, så find ud af hvad din Mac er i stand til at håndtere, før du bruger penge. Et websted som lowendmac.com er et godt sted at finde specifikationerne på enhver Mac.

4.

Indsæt OS X Server DVD, og ​​klik på ikonet 'Install'. Du bliver bedt om administratorens navn og adgangskode. Hvis du ikke har adgangskoden eller har installeret en ny harddisk, skal du genstarte Mac'en, der holder tasten 'C' nede, hvilket tvinger computeren til at starte ved hjælp af installations DVD'en .

5.

Genstart Mac ved færdiggørelsen af ​​installationen, og følg vejledningen til registrering, som er næsten identisk med registreringsprocessen på enhver OS X Mac. Her vil du oprette administratorens navn og adgangskode. Optag disse oplysninger på et sikkert sted, da det ikke er muligt at tabe disse oplysninger, så du får problemer med at komme i vejen. Hvis du har G4 tilsluttet netværket (og internettet) på dette tidspunkt, vil du tillade Du kan downloade de seneste opdateringer fra Apple. Dette opnås ved at vælge 'Software Update' under applen øverst til venstre på skærmen.

Når G4 genstarter og Workgroup Manager software lancerer, klik på 'Accounts', indtast de relevante oplysninger (brugernavn og kodeord) og konfigurer indstillingerne (læs, læs / skriv) ved hjælp af fanerne i vinduet. Du kan oprette et hvilket som helst antal mapper (mapper) på serveren ved at vælge 'Ny mappe' under menuen Filer i søgemaskinen eller bruge tastetrykket shift-apple-N.

Tips og advarsler

< li> Gør hver bruger ansvarlig for hans eller hendes adgangskode.
  • Vær forsigtig, når brugere giver mulighed for at få adgang til filer på serveren uden for firewallen is.
  • Mac OS X Server-software er en robust softwarepakke på serverniveau, der er let at konfigurere og yderst immun mod virus, da de fleste virus er rettet mod Windows-maskiner. Bruges udbredt i Mac-orienterede miljøer som f.eks. Kreative arbejdsgrupper, kan Mac OS X Server få adgang til andre computere på netværket, uanset platform. Opsætning af en G4 som en Mac OS X Server er langt enklere end at oprette sin Windows-modstykke, og det er lettere at konfigurere og vedligeholde også.