Sådan opsættes en Windows Print Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning af serveren

1.

Tilslut printeren til routeren med et USB-kabel eller et printerkabel.

2.

Find printerens og routers IP-adresse. IP-adresserne skal være de samme, da routeren er printernetkortet. Log ind på din router for at få adgang til oplysningerne. Hver router er lidt anderledes, så tjek din router's manual om, hvordan du logger ind.

3.

Få dine printerdrivere. Hvis du ikke har en disk, er du praktisk kan højst sandsynligt downloade dem fra producentens hjemmeside.

Installation af printeren

1.

Gå ind i 'Kontrolpanel' og vælg 'Printere' derefter 'Tilføj printere.' Placeringen for dette kan variere afhængigt af hvilken version af Windows du bruger.

2.

Vælg 'Lokal printer' og fjern markeringen 'Plug and Play'. Klik på 'Næste'.

3.

Vælg 'Opret en ny port' på næste skærmbillede og vælg 'Standard TCP / IP-port.' Klik på 'Næste'.

4.

Klik på 'Næste' i 'TCP / IP-guiden', der åbnes.

5.

p> Indtast den IP-adresse, du fik fra routeren, og giv det et navn du vil. Klik på 'Næste'.

6.

Vælg 'Brugerdefineret' og klik derefter på 'Indstillinger' -knappen.

7.

Kontroller routerens instruktioner for portindstillinger. Igen kan hver router have lidt forskellige krav. Klik på 'OK'. Det burde tage dig tilbage til den første guiden du var på.

8.

Installer de drivere, du har fået til din printer. Du kan vælge den, hvis den er i listen eller vælge indstillingen 'Har disk'.

Tips og advarsler

  • Du kan også vælge at bruge en regelmæssig router og en printer, der understøtter netværksforbindelser.
  • Skærmen kan se lidt anderledes ud, afhængigt af hvilken version af Windows du har. Disse eksempler er fra Windows XP.
  • Når en computer er tilsluttet en printer, sendes udskriftsjobbet direkte til printeren. En Windows-printerserver gør det muligt for flere computere at få adgang til delte printere. Printere deles ofte over et netværk, uanset om det er nogle computere i en husstandsudskrivning til en printer eller en virksomhed. I større indstillinger (f.eks. Virksomheder) er der nogle gange en frittstående computer eller enhed, der ruter udskriftsjob til den relevante printer (når flere printere er påkrævet). Denne vejledning forudsætter at du har en grundlæggende forståelse af Windows og LAN.