Sådan overfører du filer ved hjælp af et patchkabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Del en mappe på den computer, der modtager filerne. På et Windows Vista-system skal du klikke på Start-menuen og derefter på Computer. Naviger til den mappe, der skal deles, og højreklik på den mappe, og vælg Deling. Konfigurer brugerrettighederne til delingen som ønsket, og klik derefter på Del for at afslutte delingsprocessen.

2.

Slut et Ethernet-patchkabel til Ethernet-portene på begge computere. Det er ligegyldigt, hvilken ende der går i hvilken computer.

3.

Konfigurer netværksparametrene på afsendelsescomputeren ved at give den en IP på 192.168.1.10 med en subnetmaske af 255.255.255.0. Klik på Start-menuen, derefter på Kontrolpanel og derefter Netværks- og delingscenter på et Windows Vista-system. Klik på Administrer netværksforbindelser, og klik derefter på den angivne ethernet-grænseflade og rediger egenskaberne for TCP / IP verison 4. Definer en IP-adresse på 192.168.1.10 og en undernetmaske på 255.255.255.0. Ingen af ​​de andre parametre er nødvendige.

4.

Opret netværksparametrene på modtageren ved at give den en IP på 192.168.1.11 med en undernetmaske på 255.255.255.0 . På et Windows Vista-system skal du klikke på Start-menuen, derefter Kontrolpanel og derefter Netværks- og delingscenter. Klik på Administrer netværksforbindelser, og klik derefter på den angivne ethernet-grænseflade og rediger egenskaberne for TCP / IP-version 4. Definer en IP-adresse på 192.168.1.11 og en undernetmaske på 255.255.255.0. Ingen af ​​de andre parametre er nødvendige.

5.

Naviger via den computer, der sender filen, til den andel, der tidligere er defineret på modtageren. På et Windows Vista-system skal du klikke på Start-menuen og derefter på Netværk. En liste over ressourcer vises, herunder den tidligere definerede andel. Gå til den del og kopier / indsæt al den fil, der kopieres. Hvis et brugernavn og en adgangskode vises, skal du logge ind som den bruger, der er defineret i delingsprocessen tidligere.

Tips og advarsler

  • Hvis der er en USB flashdrev til rådighed, kan det være meget nemmere at overføre filer via USB i stedet.
  • Brug ikke et lige patchkabel. Beskrivelsen på selve kablet angiver, om det er crossover eller ej. Dette kabel kan købes hos større computermagasiner.
  • Selv om netværk er blevet almindeligt, er der tilfælde, hvor en eller to computere ikke kan komme ind på netværket --- det betyder ikke, at filer ikke kan overføres. Et crossover patch-kabel hjælper det nemt at forbinde de to computere for at lette en filoverførsel. Et patch-kabel er et elektrisk kabel, der forbinder to enheder, normalt mellem en computer og et netværk. Et crossover-kabel er imidlertid en patch, der bruges til at forbinde to netværksafbrydere sammen; det kan også bruges til at forbinde to computere.