Sådan tilsluttes to trådløse computere uden en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Du kan oprette et ad hoc-trådløst netværk ved hjælp af Windows-metoden. Det er lidt vanskeligt og tager en smule mere tid end den anden metode, jeg vil vise detaljeret. Se link i ressourcer til Microsoft for detaljerede instruktioner om, hvordan du gør dette.

2.

Download WiPeer software, se link i ressourcer. Dette er et gratis program til at oprette et ad hoc-netværk på meget kort tid. Gem filen til et sted, du kan finde, jeg har en downloadmappe på mit skrivebord. I øjeblikket er dette program kun tilgængeligt til Windows XP og Vista.

3.

Klik på den downloadede fil for at installere WiPeer-programmet. Installering af programmet vil oprette en genvej i din faneblad samt på skrivebordet. Programmet starter efter installationen. Det vil spørge, hvad dit id-navn er, læg det, du vil have her, så dine venner vil genkende dig.

4.

Du må muligvis ophæve programmet, så det fungerer korrekt, Jeg havde en windows prompt pop up. Et firewall-program kan også blokere det.

5.

Udfyld dine oplysninger (hvis du vælger det). Dette er valgfrit.

Næste kan du oprette dit eget netværk. Hvis du er tilsluttet en router, afbrydes den og starter udsendelse af et nyt netværk. Du vil konfigurere dit netværk, før det starter.

7.

Eller du kan vælge et eksisterende netværk (som ikke afbryder forbindelsen fra routeren).

Tips og advarsler

  • Gem WiPeer-programmet til en USB-jumpdrive, så du kan dele det med dine venner eller familiemedlemmer.
  • Behov for at dele filer mellem to bærbare computere begge er trådløse, men der er ikke adgangspunkt? Jeg vil vise dig to forskellige måder at opnå et trådløst ad hoc-netværk på.