Fordele ved Fiber Optic Cable

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Pålidelighed

Fiberoptisk kabel er mere pålidelig end tidligere typer af kabel, som almindeligvis blev brugt til dataoverførsel, herunder stemme, video og data. Højhastighedskommunikation afhænger ofte af brugen af ​​fiberoptisk kabel for at lette pålidelige netværksforbindelser.

Holdbarhed

Fiberoptisk kabel er mindre udsat for brud end andre typer af kabel, herunder kabler 5 og koaksialkabel.

Højere båndbredde

Fiberoptisk kabel kan lette højere båndbredde til hurtigere dataoverførsel, samt bedre lyd- og videomodtagelse på enheder som stereohøjttalere, hovedtelefoner og fjernsyn.

Kompatibilitet

Selvom mange internetforbindelser stadig er bruger i øjeblikket koaksialkabel og Cat 5-kabel i hjemmet, er hovedforbindelsen til internetudbyderen lavet af fiberoptisk kabel. Derfor er fiberoptisk kabel kompatibel med eksisterende kabelteknologier.

Mindre interferens

Andre typer af kabel kan blive offer for interferens fra kilder som radioer og lys; fiberoptisk kabel har en højere signalbæreevne, hvilket svarer til mindre interferens.

Afstand

Fiberoptisk kabel kan bære et stærkt signal over en lang afstand, hvilket resulterer i en bedre transmission af stemme og / eller billeder. Fiberoptisk kabel bliver hurtigt industriens standard inden for computernetværk, telekommunikation og endda hjemme lydudstyr. Fiberoptisk kabel giver mange fordele i forhold til andre typer af kabel, der bruges til at transmittere lyd-, video- og taledata.