Hvad bruges et Ethernet-ledning til?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Ethernet-ledninger er påkrævet for kablede netværksenheder til at overføre data til hinanden. Data overføres via disse kabler, ligner hvordan kabel-tv overføres til et fjernsyn.

Hastighed

Standard Ethernet-protokollen tillader datatransmission op til 10 megabit per sekund (mbps). Fast Ethernet, standarden, der bruges af de fleste netværksinterfacekort, tillader op til 100 Mbps.

Cat5

Den mest almindelige type Ethernet-kabel er Cat5, og vilkårene bruges ofte indbyrdes. Cat5-kabler bruger fire par snoet ledninger til at transmittere data og kan understøtte hastigheder på op til 100 Mbps.

Koaksial

Mange højtrafik lokale netværk bruger kraftige koaksialkabler til transmission. Disse er de samme ledninger, der bruges til at forbinde kabel- eller satellit-tv.

Fiberoptik

Lokale netværk, der er afhængige af ekstremt høje hastigheder, bruger fiberoptiske kabler. Disse kabler bruger lys til at transmittere data og er meget dyrere end Cat5 eller koaksial. Et lokalt computernetværk er en gruppe tætte computerudstyr, som kommunikerer med hinanden. Disse netværk kan være kablet eller trådløst. Når lokale netværk er tilsluttet, bruger de Ethernet-protokoller til at kommunikere. Kablerne, der bruges til at forbinde disse computere, kaldes Ethernet-ledninger.